Ondernemend

Tijd en aandacht voor de liefhebber

Met zo’n 180 wijnen en 140 whisky’s mag slijterij en wijnkoperij Hamer in Wenum-Wiesel zich rekenen tot zo’n beetje de grootste slijterij in de regio. Het bedrijf, dat al bijna vier decennia bestaat, onderscheidt zich door de klantgerichte aanpak. “Alles wat je hier ziet, hebben we zelf eerst geproefd. Wij staan achter onze producten en verkopen alleen kwaliteit”, vertelt vinoloog Alex Salomons (links op foto). Al meer dan twintig jaar is hij het vaste gezicht van het bedrijf. Sinds 2016, toen oprichter Nico Hamer het bedrijf overdroeg, is de jonge Christiaan Koldewijn zijn vaste partner. “Ik werkte hier al jaren en als kind uit een ondernemersgezin kon ik deze kans niet aan me voorbij laten gaan.”

Klantgericht
Slijterij en wijnkoperij Hamer kenmerkt zich door het bijzondere assortiment. “Wij verkopen geen dertien in een dozijn”, benadrukt Salomons. “Hier vind je wijnen en whisky’s die net even anders zijn, maar die wel gewoon betaalbaar zijn.” De aanpak van het duo Salomons en Koldewijn is opvallend. “We gaan echt met klanten in gesprek. Wat vinden ze lekker, wanneer nemen ze een drankje en wat kennen ze al? We hebben altijd wel een paar flessen open, dus we laten mensen ook graag proeven. De uitdaging is om iets te vinden dat écht bij mensen past. We hebben klanten uit het hele land, zelfs uit het buitenland, en mensen blijven hier terugkomen als ze eenmaal kennis hebben gemaakt met ons en onze aanpak.”

Feesten
Ook buiten de winkel scoort Hamer goed. “Wanneer iemand een feest geeft, helpen wij ook graag. We denken mee over de benodigde dranken, regelen tafels, een tap, eventueel glaswerk of een koelwagen en het mooie is dat mensen alleen betalen voor dat wat er gedronken wordt”, legt Christiaan Koldewijn uit.

Il Martello
De slijterij staat bekend als wijnhuis, maar ook whisky en speciaalbieren zijn vast onderdeel van het assortiment. Extra bijzonder in de schappen bij Hamer is de ‘Il Martello’ rode en witte wijn. “Il martello betekent ‘de hamer’ in het Italiaans”, vertelt Alex Salomons. “We wilden graag onze eigen wijn op de markt brengen en na heel veel proeven, bijstellen, proeven en nog meer bijstellen is dat gelukt. We hebben een rode wijn uit Zuid-Italië en een witte wijn uit Moldavië in het assortiment en de reacties zijn boven verwachting goed.”

Wereldwijd
Op whiskygebied staat later dit jaar iets moois op het programma, een whiskyreis mét klanten. “We houden op vrijdagavond altijd wijnproeverijen, maar we kregen steeds meer vraag naar whiskyproeverijen. Dat hebben we begin dit jaar maar eens georganiseerd en dat ging boven verwachting goed. We blijven ons ontwikkelen, dus naast de gebruikelijke wijnreizen naar bijvoorbeeld Chili en Zuid-Afrika, gaan we nu ook weer eens naar Schotland voor de whisky. Onze core business is klantcontact en topservice, dus waarom zouden we alleen gaan? Wij nemen graag mensen mee, want wij delen onze passie met liefde.”

Zwolseweg 300
7345 AJ Apeldoorn
T 055-5214078
E info@hamerwijnen.nl 
I: www.hamerwijnen.nl