Ondernemend

Sterk zijn is buitengewoon goed voor je gezondheid!

De associatie dat ‘sterk zijn’ een enorm gezondheidseffect heeft en essentieel is om goed te presteren, lekker in je vel te zitten én je levenskwaliteit zo hoog mogelijk te houden, hebben de meeste mensen niet. En toch is het zo, blijkt uit recent onderzoek.

Dit onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Southampton, toont aan dat mensen die sterk zijn meer energie hebben, activiteiten langer kunnen volhouden, beter herstellen na inspanning, sterke botten hebben, meer focus, betere cognitieve vaardigheden en zich meer ‘senang’ voelen in zichzelf. Deze mensen hebben ook meteen minder kans op blessures, chronische ziekten als diabetes type II, hart- en vaatziekten, (chronische) ontstekingen en longproblemen en ze zijn minder gevoelig voor depressies of depressieve gedachten (geldt ook voor kinderen).
 
Eerste symptomen van krachtsverlies
Wanneer we ouder worden, verliezen we spiermassa. Eerste symptomen hiervan zijn dat je merkt dat je stijver wordt, minder goed hersteld na inspanning, allerlei vage pijntjes krijgt, moeilijker dingen tilt als boodschappentassen of je (klein)kinderen, bij het sporten trager wordt, moeilijker de heuveltjes op fietst en er langer van buiten adem bent, je lichaam steeds meer gaat ‘hangen’ en dat je over het geheel genomen minder energie hebt en sneller moe bent.
Het is dus noodzakelijke om een training te doen die ervoor zorgt dat de kracht zo
optimaal mogelijk blijft.
 
Geen zin of geen tijd om je kracht te trainen
Veel mensen trainen niet voldoende om hun kracht op peil te houden. Redenen hiervoor zijn dat ze niet houden van de sfeer in een sportschool, dat het teveel tijd kost, dat het moeilijk is om resultaat te behalen, dat ze met een blessure kampen of, dat ze verknocht zijn aan een sport die ze al hun hele leven doen.
 
Sterk worden of blijven kan ook in 20 minuten in de week!
 Bij fit20 kunnen we je helpen om je kracht op peil te brengen of te houden. Dit doen we altijd met een personal trainer, op afspraak, in een frisse en rustige ruimte, zonder muziek of spiegels. We trainen we met een innovatieve trainingsmethode waardoor je maar 1x per week 20 minuten hoeft te trainen en omkleden niet nodig is. Inmiddels houden 10.000’en mensen zichzelf gezond en sterk bij de fit20 studio’s in Nederland. Leeftijd maakt niets uit. Onze jongste is 21 en de oudste 93.
 
Wil je meer informatie over de fit20 training of wil je de fit20 training een keer gratis komen uitproberen? Kijk dan op www.fit20.nl of bel met:
fit20 Apeldoorn Noord fit20 Apeldoorn Zuid
Boogschutterstraat 1 Oude Apeldoornseweg 41
055 – 820 0216 055 – 203 40 19
We kijken ernaar uit om je een keer te ontvangen!