Ondernemend

Slippers van oude speelmatten en restjes bamboe

Van Bamboe is nog altijd de enige winkel in Nederland die uitsluitend producten met bamboe verkoopt. Eigenaresse Marga Lamers ontdekt steeds weer nieuwe items. Dit keer: slippers. “Deze worden van oude speelmatten gemaakt en restjes bamboe”, vertelt zij enthousiast. “Het is een vorm van upcyclen. Hierbij worden materialen verwerkt tot een nieuw product. De slippers zien er vrolijk uit en variëren in kleur. Ze zijn met de meest milieuvriendelijke lijm geplakt, die tevens vegan is.”

De slippers komen van een Belgische ontwerpster, waar Marga al een langere tijd een goede samenwerking mee heeft. Sinds een maand liggen deze Fairtrade slippers in de winkel aan de Schubertlaan 22. Hoewel het altijd maar de vraag is of nieuwe producten verkocht worden, bleken de maten 38 en 39 erg populair. “Binnenkort komt er weer een nieuwe lading.” Toeval of niet, de levering is sneller dan verwacht. Tijdens het interview komt een bezorger het pakketje brengen. Enthousiast pakt Marga het uit. “Het is iedere keer weer spannend. Doordat de slippers van gerecycled materiaal zijn, is geen enkele slipper identiek.” De eigenares kijkt er blij naar. “Ik vind ze zo leuk! We hebben tot nu toe het alleenrecht in Nederland om ze te verkopen. Er komen binnenkort ook grotere maten (42, 43, 44 en 45) bij.”

 

De Belgische ontwerpster komt regelmatig met nieuwe bamboeproducten, maar ook Marga spreekt haar wensen uit. “Dat is het voordeel van een winkel hebben. Je hoort wat de klanten willen. De ontwerpster heeft bijvoorbeeld mooie bedrukte stoffen van bamboe. Ze maakt daar vooral lange rokken van, maar voor mij ook klokrokken. Dat is net even anders.”

Ook de nieuwe kleuren van de mannen T-shirts van 95 procent bamboe met een V-hals zijn net even anders. “We hebben ze nu in onder andere de kleuren roze, groen, lichtgrijs gemêleerd, antraciet en lichtblauw. Daarnaast zijn de herenoverhemden van bamboe met katoen nieuw. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, lila en lichtblauw en met ruitjes.”

Niet alleen heren, maar ook dames en kinderen zijn bij Van Bamboe aan het goede adres. “We hebben naast onze standaard collectie ook veel wisselende items.” Niet alles staat in de webshop, waardoor Marga adviseert om regelmatig een bezoekje aan de winkel te brengen. “Iedereen die ons bezoekt wordt van harte uitgenodigd om aan tafel koffie of thee te drinken!”

100 procent bamboe

Heb je je ooit afgevraagd hoe hoeslakens, dekbedovertrekken en kussenslopen van 100 procent bamboe aanvoelen? Marga geeft het antwoord: “Net als zijde. Het geeft zo’n luxe gevoel en het slaapt heerlijk. Zeker met deze temperatuursveranderingen is het fijn dat je maar één dekbedovertrek hoeft te gebruiken. Bamboe voelt namelijk bij hoge temperaturen koel aan en bij lage temperaturen warm. Het neemt vier keer meer vocht op dan katoen. Door de open structuur verdampt transpiratie heel snel, waardoor het textiel veel langer fris blijft. Bovendien neemt bamboe géén geurtjes aan!” Het beddengoed is in diverse maten te verkrijgen bij Van Bamboe.

Benieuwd geworden naar het assortiment? Bezoek dan de winkel aan de Schubertlaan 22 in Apeldoorn. De winkel is op woensdag en donderdag van 9.30 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur. Bel voor meer informatie 06-47133684 of mail naar info@vanbamboe.nl. Neem vooral ook een kijkje in de webshop: www.vanbamboe.nl.