Ondernemend

Register(sport)podoloog: goed bewegen basis van gezonde leefstijl

Het team van Pruis verwelkomt u in het pand aan de Kayersdijk in Apeldoorn.

Door het gebruik van de voetspiegel wordt niet alleen gekeken naar de voet, maar ook naar de houding.

De aanmeting van steunzolen wordt gedaan met de modernste technieken.

Het laatste kwartaal van 2020 is reeds begonnen en wie nog gebruik wil maken van de aanvullende module van de zorgverzekering voor steunzolen, kan hiervoor een afspraak maken bij Pruis Schoentechniek & Voetzorg. Voor de aanmeting van steunzolen in combinatie met een uitgebreid voetonderzoek hoeft u niet doorverwezen te worden door de huisarts; Pruis geeft u goede voorlichting en advies over steunzolen.

Pruis Schoentechniek & Voetzorg vervaardigt al meer dan tachtig jaar hoogwaardige kwaliteit steunzolen, aanpassingen aan confectieschoenen en (semi-)orthopedische schoenen voor mensen met lichte tot zware voet-, knie- en lage rugproblemen. Maar hun voetzorg gaat verder dan dat. “In ons pand zijn een (medisch) pedicure en podotherapeuten werkzaam”, vertelt Arno Brunekreeft. “Per 1 juli is ons team uitgebreid met een ervaren register(sport)podoloog. Hij heeft nog meer kijk op en zorg voor sporters.”

Stukje historie

Al in 1937 startte de familie Pruis een (schoen)reparatiebedrijf in Ugchelen. Omdat zij na de oorlog meer wilde betekenen voor de klanten en kennis en kunde maximaal wilde inzetten, is de familie vanaf 1957 verder gegaan als Orthopedische Schoenmakerij. In 1965 kwam de heer Brunekreeft senior bij de Firma Pruis en Zonen. Toen de heer Pruis senior in 1985 overleed, namen de heren Pruis junior en Brunekreeft senior samen de activiteiten over. Vanaf 2001 tot juni 2019 was Pruis Orthopedische Schoentechniek gevestigd in het pand naast Klimmendaal (vroeger Kastanjehof) aan de Arnhemseweg. In 2005 trad Arno toe tot het vennootschap van zijn vader en Pruis junior.

Voetstand en houding

Goed bewegen is de basis van een gezonde leefstijl. Voetklachten kunnen u hierin beperken. Hierbij is een goede schoen niet altijd voldoende. Daarom kijkt de register(sport)podoloog altijd naar de voetstand in combinatie met de houding. Zo kunnen lage rugklachten bijvoorbeeld verklaard worden door een verschil in beenlengte.

De aanmeting van steunzolen wordt gedaan met de modernste technieken. Het advies dat daarbij gegeven wordt (over schoenen, voeding en meer) is vrijblijvend. Wie overgaat tot het laten maken van steunzolen, kan deze normaliter binnen twee weken al ophalen. Ze worden namelijk gemaakt in de werkplaats achterin het gebouw aan de Kayersdijk.

Samenwerkingen

Van kinderen tot ouderen en sporters tot niet-sporters, het team van Pruis heeft jarenlange ervaring en opgebouwde kennis als het gaat om schoentechniek en voetzorg. “Daarnaast werken wij nauw samen met ziekenhuizen, specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten en schoenwinkels. Pruis begrijpt uw probleem en denkt met u mee, zodat we samen naar een schoentechnische oplossing kunnen werken. Wij begrijpen dat u liever naar een gewone schoenenwinkel stapt en willen u niet bij iedere stap uw verhaal opnieuw moeten laten doen. U zult daarom bij Pruis zoveel mogelijk door dezelfde persoon geholpen worden en één aanspreekpunt hebben.”

Nagenoeg alle behandelingen bij Pruis Schoen & Orthopedie worden (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar. Daarnaast volgt het team alle adviezen en richtlijnen van het RIVM op. Zo wordt er momenteel gewerkt met mondkapjes op. Zowel de wachtruimte als behandelkamers zijn zodanig ingericht, dat cliënten met een veilig gevoel Pruis kunnen bezoeken aan de Kayersdijk 17 in Apeldoorn. Bel voor meer informatie naar 055-5332783 of kijk op www.pruis-orthopedie.nl.