Ondernemend

‘Personal training steeds populairder’

Al zeven jaar is de 28-jarige Maurice Janssen werkzaam in de fitnessbranche en sinds 2013 als fulltime personal trainer bij Ten Tije sport & wellness beleving. Sinds twee jaar heeft hij een samenwerkingsovereenkomst met sportschoolhouder Danny ten Tije die dit jaar nog verder vorm gaat krijgen.

“Naast het geven van trainingen heb ik mij ook gespecialiseerd in voeding en leefstijlcoaching. Globaal 80 procent van de klanten komt bij mij om af te vallen, om hun lichamelijke klachten te verminderen, voor opbouw van spiermassa, sterker worden en (sport)blessures. Met iedere klant kijk ik naar een gerichte aanpak die afgestemd is op de doelen die hij of zij wil behalen. Wekelijks spreken we af en geef ik een training die nét wat uitdagender is dan de vorige en wijs ik op de naleving van aanpassingen in de leefstijl. Samen zoeken we de grenzen op waarbij plezier, variatie en het aanleren van de juiste techniek altijd voorop staan. Ik maak bijvoorbeeld ook gebruik van bokstrainingen. Jong en oud, iedereen leeft zich dan volledig uit! Natuurlijk ben ik de stok achter de deur, maar de klant is degene die structureel aan zijn of haar leefstijl moet werken. Uiteindelijk is dit proces ‘life changing’ en is dit het mooiste moment van mijn werk.” Het eindresultaat zorgt ervoor dat mensen zoveel beter in hun vel zitten. “In mijn optiek is personal training in deze vorm dé nieuwe manier van trainen, want je haalt gegarandeerd samen resultaat. Ten Tije sport & wellness beleving is de ideale sportschool om personal training te geven, want al het nodige heb ik tot mijn beschikking.”
De samenwerking krijgt binnenkort nóg meer vorm, wanneer Maurice Janssen binnen de sportschool nieuwe personal trainers gaat opleiden om zijn aanpak en visie breder door te voeren. ‘’Straks kan ik heerlijk sparren met de ‘verse rekruten’ en kunnen we nog meer mensen helpen hun doelen te behalen. Daar kijk ik echt naar uit!”