Ondernemend

Paramedisch Voetencentrum maakt eind aan pijn bij lopen en bewegen

Wie heeft het niet af en toe? Pijn aan voeten, enkel, knie of onderrug? Of pijn aan tenen, of nagels? Om daarvan af te komen, bent u bij een podotherapeut aan het juiste adres. En bij Paramedisch Voetencentrum staan de podotherapeuten voor u klaar om uw klachten zo goed als mogelijk op te lossen en/of te voorkomen. Eigenaar Mariël Derks zegt daarover: “Daar gaan we voor. Zo goed als mogelijk waarbij we ons richten op heel de mens.” Mariël runt samen met mede-eigenaresse Mariëlle Smit en het team therapeuten en ondersteuners het Paramedisch Voetencentrum aan de Arnhemseweg in Apeldoorn.

Er bestaat nog wel wat onduidelijkheid over wat een podotherapeut doet. Mariël ziet dat ook: “Een podotherapeut richt zich op het behandelen en/of voorkomen van klachten die voortkomen uit verkeerd staan, bewegen, of functioneren onder extreme omstandigheden. Sporters bijvoorbeeld. Maar ook in de verschillende groeifasen bij kinderen zien we klachten ontstaan. Daarnaast richten we ons op mensen die behandeld worden voor kanker. Kijkend naar de klachten, denk dan aan stand of vormafwijkingen van de voet, teen/nagelafwijkingen, huidproblemen en overbelastingsklachten van het bewegingsapparaat. Het levert veel ongemak en leed op als mensen te lang doorlopen met klachten.”

Onderzoek, diagnose en behandeling
“Heel belangrijk is dat we kijken naar de gehele mens. We zien meer dan de voeten en enkels. Alles hangt namelijk met elkaar samen: lichaam van top tot teen en geest. Om tot een goede diagnose te komen voeren we onder andere het gesprek en inspecteren de locatie van de klacht, maar ook het gehele lichaam. We zetten daarbij medische technologie in, bijvoorbeeld een drukmeeting, echografie of de ‘high speedcamera’. Weet je dat door slijtage van schoenen veel klachten ontstaan? We bekijken de klacht dus vanuit verschillende invalshoeken om tot de juiste behandeling te komen.”

Professionals met specialistische kennis
In het team met professionals heeft iedereen een specialisme: “Ja, heel fijn. Wouter en Sjoerd bijvoorbeeld zijn van het voetballen. Ze richten zich graag op deze sporters die voor een reeks van klachten geholpen kunnen worden. Yvette zet zich vooral in voor kinderen en Imke voor cliënten met oncologische klachten. We kunnen allemaal alles, maar het is toch fijn dat we specialisten hebben. Zo kunnen we vooral dat doen waar we goed in zijn, wat de behandelingen ten goede komt. Maar het specialistische en ambachtelijk werk van het maken en slijpen van zooltjes is iets wat we allemaal beheersen.”

Samenwerkingen
Mariël is blij dat ze veel samenwerken, zoals met AV’34 en Oxener: “Wij beoordelen met zogenoemde ‘ganganalyse’ de afwikkeling van voet, knieën, heupen en rug tijdens blootsvoets lopen, maar ook het hardlopen met sportschoen. Dat samenwerken doen we ook met verschillende huisartsenpraktijken waar we een dag per week aanwezig zijn. We kunnen dan direct en in samenspraak komen tot de beste behandeling. Dat is echt een toegevoegde en helende waarde voor cliënten.” De podotherapeut is direct toegankelijk. Een verwijzing van een (huis)arts is niet noodzakelijk.

Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn
Arnhemseweg 2E
7331 BK Apeldoorn
T 055-3030914
E info@voetencentrumapeldoorn.nl
I www.voetencentrumapeldoorn.nl