Ondernemend

Open dag fit20 Apeldoorn Centrum

APELDOORN – Eén keer in de week, maar 20 minuten, in je gewone kleding, een hoogwaardige fitnesstraining krijgen mét uitstekende resultaten, ongeloofwaardig toch? fit20 Apeldoorn doet dit toch al 12 jaar en met groot succes. fit20 is inmiddels uitgegroeid van een plaatselijke try-out naar een internationale franchiseformule. En bij de drie Apeldoornse vestigingen worden er op dit moment wekelijks 650 fit20’ers ‘onderworpen’ aan het fit20-programma. 

Hilde Scherrewitz, eigenaresse van fit20 Apeldoorn: “De training die we bij fit20 geven is een training die puur en alleen gericht is op het behalen van een goed trainings- & gezondheidsresultaat. We trainen in die 20 minuten 80%-90% van de spiermassa zo intensief mogelijk. Omdat we alleen personal training geven, dus één op één of één op twee, en we precies bijhouden wat iemand doet tijdens een training, kunnen we echt per persoon een training op maat geven. De training is aan te passen aan ieder lijf, of je nu jong of oud bent, blessurevrij of last hebt van pijntjes of blessures, sportief of een hekel aan sporten, de fit20-training werkt voor iedereen, omdat het op de persoon wordt aangepast.”

De fit20-training is recentelijk wetenschappelijk onderzocht, peer reviewed én gepubliceerd. “Wij zijn hier natuurlijk écht enorm trots op. Het is het grootste onderzoek dat ooit gedaan is naar een fysieke training en de onderzoeksresultaten zijn echt heel goed. Mensen die bij ons komen trainen worden in een half jaar 30%-50% sterker. En dat zegt heel erg veel over hoeveel gezonder mensen worden. Spiermassa en spierkracht worden steeds meer gezien als cruciale indicatoren van de gezondheid. Het zegt alles over je conditie, je herstelvermogen, je veerkracht, je uithoudingsvermogen, je gevoeligheid voor blessures, je bloedsuikerspiegels, je souplesse, je verbrandingsniveau en zelfs je breinfuncties. En dit is nog maar het begin van de lijst.”

“Waar onze fit20’ers aan merken dat ze trainen, is erg verschillend; de één is van zijn rugklachten af, de ander kan de kleinkinderen weer tillen en nummer drie presteert veel beter in de sport die ze het allerliefste doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf ook nog altijd ongeloofwaardig vind klinken, al zien mijn team en ik de resultaten al 12 jaar onder onze handen verschijnen. Het klinkt ook gewoon ‘too good to be true’, maar in dit geval blijkt het toch echt zo te zijn.”

“Zaterdag 1 oktober hebben wij daarom een open dag van 11.30 tot 15.30 uur bij fit20 Apeldoorn Centrum, Asselsestraat 45. We nodigen iedereen die interesse heeft in de fit20-training, uit om de training op 1 oktober gratis te komen ervaren. Wanneer je dichterbij fit20 Apeldoorn Noord (Boogschutterstraat 1) of Zuid (Oude Apeldoornseweg 43A) woont, kun je ook kennis komen maken op locatie Centrum en daarna op de locatie gaan trainen die het dichtstbij is.”