Ondernemend

Nu ook zelfgerookte makreel bij De Vischmarkt

door Jelle van der Haar

APELDOORN – Onder het genot van een zonnetje met uitzicht over het gehele winkelcentrum Orden schuift eigenaar Thomas Belserang aan voor het interview. De komende tijd gaat De Vischmarkt beginnen met iets nieuws, Thomas vertelt: “We gaan per direct starten met het zelf roken van onze makreel.”

De Vischmarkt rookt zelf haar paling en zalm al, maar gaat dit nu ook doen met de makreel. “We zijn ooit begonnen met het roken van paling; van één keer per maand ging het naar twee keer per maand, naar één keer per week en uiteindelijk is het een dagelijkse bezigheid geworden. Dat zijn we daarna ook gaan doen met de zalm”, laat Thomas weten.

De ruim vijf jaar bestaande viswinkel is uiteindelijk overstag gegaan, mede naar aanleiding van de grote vraag vanuit de klant. “De makreel was altijd al een populaire vis. Wij hopen door het zelf roken van onze makreel de kwaliteit van deze vis nog verder omhoog te krijgen. Zo houden wij ook de controle hierover. Dit willen we in eerste instantie één tot twee keer per week gaan doen. We willen altijd een zo lekker en vers mogelijk gerookte makreel in de winkel hebben liggen.” Het rookproces gaat uitgevoerd worden door drie verschillende generaties: Thomas’ vader Jimmy, de eigenaar zelf en zijn neef Luuk. De makreel gaat deels gerookt worden bij de winkel in Apeldoorn en deels in Harderwijk, waar de familie woonachtig is.

De Vischmarkt rookt voor klanten die daar prijs op stellen, de makreel ook zoutloos. “Dan is er nog altijd de ‘lekkere’ smaak van de makreel, maar is hier geen zout meer aan toegevoegd. Al is hiervoor op dit moment nog beperkte voorraad.” Om deze zelf gerookte makreel onder de aandacht te brengen, heeft de Vischmarkt een spectaculaire aanbieding. Zie hiervoor de advertentie elders op deze pagina.

De Vischmarkt, gevestigd aan de Laan van Orden 199, is maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, telefoon 055-3560804, e-mail info@devischmarkt.nl en website www.devischmarkt.nl