Ondernemend

Nieuwe lijn semi-orthopedische schoenen bij Pruis Schoentechniek & Voetzorg

Pruis Schoentechniek & Voetzorg introduceert een nieuwe, vlotte lijn semi-orthopedische schoenen. Deze sportieve modellen zijn een mooie aanvulling op het al brede aanbod bij dit Apeldoornse bedrijf én zijn bijna nergens anders in Nederland te verkrijgen. “U kunt ze bijna niet onderscheiden van sneakers uit de schoenenwinkel”, vertelt eigenaar Arno Brunekreeft.

Pruis bestaat al bijna 85 jaar en is onderhand al twee jaar gevestigd aan de Kayersdijk 17. Voor de deur van dit energiezuinige pand is er ook genoeg gratis parkeergelegenheid. Wie binnen komt lopen wordt vriendelijk verwelkomd door de receptionist. In de open en ruim opgezette wachtruimte zijn diverse zitmogelijkheden. In een stellingkast staat verschillend schoeisel opgesteld om men een indruk te geven van het aanbod (semi-)orthopedische schoenen. In één van de glazen vitrinekasten zie je oude materialen liggen, die je mee terugnemen in de tijd. Aan het begin van Pruis werd nagenoeg alles nog met de hand gedaan. Onvoorstelbaar als je ziet wat voor technieken er nu worden gebruikt. Denk aan een 3D-scanner en drukmeetplaat. “We zijn in dat opzicht echt vooruitstrevend.”

Drempel steeds lager

De leverancier van de nieuwe semi-orthopedische schoenenlijn is een Apeldoornse ondernemer. “Hierdoor zijn de lijnen ook kort. Ik merk dat de drempel naar semi-orthopedische schoenen steeds lager wordt. Dat heeft er vooral mee te maken dat ze bijna niet meer te onderscheiden zijn van ‘gewone’ schoenen. Ons aanbod is groot: van klassieke stappers tot stoere sneakers. Samen met ons kiest de cliënt welke schoenen het worden.” De aanmeting wordt gedaan door het vakkundige team van Pruis. Indien nodig wordt er een mal vervaardigd in de moderne werkplaats aan de achterzijde van het pand. Alle aanpassingen van de schoenen worden in huis gedaan. Dit is niet het enige dat het bedrijf doet. Naast het vervaardigen van (semi-)orthopedische schoenen voor mensen met lichte tot zware voet-, knie- en lage rugproblemen, brengt Pruis ook hoogwaardige kwaliteit steunzolen (hiervoor is geen verwijzing van de huisarts nodig) en aanpassingen aan confectieschoenen tot stand.

Om in aanmerking te komen voor (semi-)orthopedische schoenen is in de meeste gevallen een verwijzing nodig. Door deze verwijzing worden nagenoeg alle behandelingen (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar. Het team van Pruis heeft buiten de orthopedisch schoenmakers, zelf ook een register(sport)podoloog in dienst. Deze kan u goed helpen met onder andere steunzolen bij klachten aan het bewegingsapparaat, die voortkomen uit een afwijkende voetstand of houding. Ook is er regelmatig een medisch pedicure en podotherapeut aanwezig in het pand van Pruis. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met ziekenhuizen, specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten en schoenwinkels.

Samenwerking

Om haar multidisciplinaire centrum verder uit te breiden is Pruis Schoentechniek & Voetzorg altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden in de regio. Hiervoor biedt het bedrijf meerdere beschikbare ruimtes op de eerste verdieping aan. Het is mogelijk om dit gedeelte via een eigen ingang te betreden. Ook is er een lift aanwezig. De ruimte is in overleg in te delen.

Bel voor meer informatie naar 055-5332783 of kijk op www.pruis-orthopedie.nl.

Allround medewerker gezocht

Pruis is op zoek naar extra handen in de werkplaats. Arno licht toe: “Om deze functie goed te kunnen vervullen heb jij een afgeronde opleiding in technische richting op minimaal vmbo-kaderniveau nodig. Omdat het best hectisch kan zijn, beschik jij over een ‘handen uit de mouwen’-mentaliteit. Het zou ook fijn zijn als je collegiaal bent en bijspringt waar nodig. Een gezonde dosis humor wordt gewaardeerd. Enige ervaring in een technisch beroep, specifiek in de schoentechniek is een pre, maar niet per se noodzakelijk. Je moet wel bereid zijn om te willen leren. Denk hierbij aan supplementen slijpen (steunzolen) en voorzieningen maken.” Lijkt dit je wat? Stuur je motivatie en cv op naar sollicitatie@pruis-orthopedie.nl t.a.v. dhr. Arno Brunekreeft.