Ondernemend

Nieuwe eigenaar voor Karman dierenspeciaalzaak

APELDOORN – Sinds 1 januari heeft de dierenspeciaalzaak aan de Koninginnelaan een nieuwe eigenaar, Ilonka Jurries. Gert Meboer is meer dan 25 jaar eigenaar geweest van de winkel, maar hij gaat nu van zijn pensioen genieten.

De 26-jarige Ilonka heeft de opleiding tot ‘manager dierverzorging’ gevolgd, net als de opleiding ‘ondernemer recreatiedieren’. Beide opleidingen zijn afgerond op Aeres Barneveld. “Ik hoop natuurlijk de winkel net zo goed als Gert voort te zetten. Ik heb met een frisse blik naar de winkel gekeken en wat nieuwe eigen ideeën ingezet. Ik ben trouwens al sinds 2015 werkzaam bij de winkel, dus ik ben er een vertrouwd gezicht, iets wat voor de klanten natuurlijk ook erg fijn is!”

Nieuwe verblijven voor knagers en konijnen
“De dieren hebben meer ruimte gekregen waardoor ze nu een betere huisvesting hebben. Hiermee laten we mensen zien dat we het welzijn van onze dieren erg belangrijk vinden. Ook hebben wij certificaten gehaald om überhaupt dieren te mogen verkopen. Wij hebben dus alle nodige kennis in huis en daarbij… een winkel zonder dieren is toch niks? Die horen erbij! Wij vinden het heel belangrijk om het goede voorbeeld te geven en zo hopen wij dat mensen hun dier graag bij ons komen kopen.” Naast de dieren zijn er natuurlijk tal van producten te koop. Zo is er een groot assortiment voor al uw huisdieren en tuindieren, zoals buitenvogels, eekhoorns en egels.

Op zaterdag 16 april komt er een dierenfotograaf in de winkel om op die manier toch een soort van ‘nieuwe opening’ te verrichten. “De dierenverblijven zijn natuurlijk al in gebruik genomen, maar we willen toch graag iedereen uitnodigen om te komen kijken. Kom gezellig met je huisdier naar ons toe voor een leuke foto. Ieder dier waarmee je op de foto kan is welkom en je hoeft geen afspraak te maken. Afhankelijk van de drukte moet je dus misschien even wachten, maar dan kun je even rondkijken in de winkel.”

Karman dierenspeciaalzaak is te vinden aan Koninginnelaan 107. www.karmandierenspeciaalzaak.nl en telefoon 055-5212974. Ook op Facebook en Instagram te vinden.