Ondernemend

Nieuwe artikelen bij Van Bamboe blijven verrassen

Tienjarig jubileum in mei met speciale acties

door Gerreke van den Bosch

APELDOORN – Marga Lamers, eigenaresse van de winkel Van Bamboe, is druk maar ook heel blij. Een deel van haar winkel is overgenomen door dozen vol prachtige nieuwe producten. “Na maandenlang wachten is de bestelling uit Turkije binnengekomen en het loopt nu al storm”, aldus Marga.

Nog voordat Marga het in de winkel kan hangen, hebben zich al klanten gemeld. “Ze hebben mijn nieuwsbrief ontvangen en daar wordt altijd direct op gereageerd. We hebben onder meer vesten, shirts, jogging-, yoga- en harembroeken binnen gekregen. Die laatste zijn helemaal hot. Ze zijn er in blauw en zwart. We hebben ze voor vrouwen laten maken, maar ook heren kopen ze vanwege het comfort. Dat geldt voor veel van onze kledingstukken. De joggingbroeken voor heren worden ook graag door vrouwen gedragen. De joggingbroeken, vesten en sweatshirts zijn van dikkere stof. Het is bamboe, dus ook geschikt voor de zomer. Het voelt goed, ziet er mooi uit en je kunt het overal dragen. Bovendien is het goed te combineren met andere kledingstukken”, weet Marga uit de praktijk.
Ook de hoofdbanden zijn populair bij zowel de mannen als de vrouwen. “Die hebben we daarom laten maken in effen en design. Ze zijn lekker warm, nemen transpiratie op en sluiten goed aan op de huid. Vooral aan te bevelen als je snel last hebt van kou op de oren of op het voorhoofd. En heel fijn bij het wandelen, fietsen of sporten buiten.”

Exclusief
De exclusieve kwaliteit die Van Bamboe biedt, is uniek en in Nederland alleen in Apeldoorn te verkrijgen. Een klein deel van het assortiment wordt eveneens verkocht in Ede bij Bamboe enzo. Zelf verzendt Van Bamboe vanuit de webshop wereldwijd, maar ook in België zit inmiddels een verkooppunt.

Jubileum
Tegen de tijd dat de zending van meer dan 28 dozen is uitgepakt en geordend, kan Marga aan de slag met de voorbereiding van het tienjarig bestaan van de winkel. Ze kijkt om zich heen: “Het is haast niet te geloven dat het in mei tien jaar geleden is dat wij op dit plein settelden. Daar gaan we natuurlijk wel aandacht aan besteden in de vorm van cadeautjes en speciale acties. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.”
Nog niet iedereen weet dat je bij Van Bamboe ook de Stadspas en VVV-cards kunt besteden. Ook geeft Van Bamboe zelf cadeaukaarten uit, voor elk gewenst budget. Handig om cadeau te geven, maar ook om te vragen voor bijvoorbeeld je eigen verjaardag.

Van Bamboe-fan
De Apeldoornse Maartje heeft naar eigen zeggen bijna een Bamboe-verslaving sinds ze de winkel jaren geleden ontdekte. “Toen ik in deze wijk kwam wonen en een bezoekje bracht aan Van Bamboe, was ik gelijk verkocht: wat een prachtige producten! Het is heel zacht en blijft dat ook, daarbij is het fris en heel comfortabel. Daar ben ik fan van, maar wat ik vooral belangrijk vind is dat het duurzaam is en veelal fairtrade. Mijn favoriete kledingstukken zijn de jurken met ¾ mouwen: ze dragen ook heel lekker en vallen mooi. Pluspunt is dat je het in de zomer en winter kunt dragen. Wat zo fijn is aan Van Bamboe, is dat er zoveel keuze is in de kleuren. Ik houd van natuurlijke tinten, maar ik wil ook wel eens lekker knallen met rood en dat is er dan ook. Wat ik ook snel uit de kast pak zijn mijn harembroeken; deze draag ik overdag, maar ook naar de yoga. Het hindert namelijk niet in de beweging.”

Bewust winkelen
Linda en haar man Cor wonen in Enschede, maar brengen regelmatig een bezoek aan de zaak aan de  Schubertlaan 22. “Dit valt onder bewust winkelen. Wij komen er al vanaf het begin toen ze nog in het andere pand zaten. Ze hebben steeds nieuwe dingen en het contact is leuk. Ze maken echt tijd voor je en het is een fijne winkel, gedreven volgens het duurzaamheidsprincipe.”
Zowel Linda als Cor dragen kleding van bamboe. Linda: “Ik koop bijna alles bij Van Bamboe, zoals lange broeken, T-shirts, slaapshirts en jurken. Vooral de mouwloze jurken zijn mijn favoriet. Ze dragen heerlijk in de zomer, want ze houden mijn lichaam redelijk koel en zitten heerlijk.  Ook vind ik de prijs/kwaliteitverhouding goed.”

Winkel
Niet alle producten in de winkel staan op de website. Marga: “Het is te veel, ik kom er gewoon niet aan toe. We hebben ook kinder- en babykleding en een enorm assortiment aan bamboelakens. Benieuwd naar het assortiment? Bezoek dan onze winkel aan de Schubertlaan 22.”

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur. Bel voor meer informatie 06-47133684 of mail naar info@vanbamboe.nl. Neem vooral ook een kijkje in de webshop: www.vanbamboe.nl