Ondernemend

Moderne sieraden, tijdloos vakwerk

APELDOORN – Inmiddels alweer anderhalf jaar geleden nam Athalie van Beek (22) de sieradenzaak met atelier aan Asselsestraat 49 over van het echtpaar Cees en Helga de Vries. De jeugdige goudsmid uit Putten heeft de onderneming weer een geheel eigen gezicht gegeven. En een nieuwe naam: Goudraath. “Je vertrekt hier niet met ‘gewoon’ een sieraad. Ik geef mijn sieraden een gevoel dat past bij de wens van mijn klanten. Zo draag je niet slechts een sieraad of juweel bij je, maar een herinnering, verhaal of gevoel.”

En daarmee is niets te veel gezegd, want tijdens het gesprek komt een dame met veel sieraden de winkel binnen, met ook veel vragen en opdrachten. Ze wil enkele sieraden laten herstellen, andere sieraden omvormen tot nieuwe. Athalie luistert geduldig en geeft adviezen, bespreekt met de klant alle mogelijkheden voor een perfecte oplossing. “Ik zal wat schetsen voor u maken”, belooft ze. Tevreden verlaat de vrouw de zaak. Tevreden over de uitstekende service en gastvrijheid bij Goudraath, maar ook over de finishing touch die Athalie haar producten meegeeft.
Athalie glimlacht: “Bij Goudraath houden we van het proces. Het proces waarbij we vanaf de eerste minuut contact mogen leggen met een (nieuwe) klant. Waar wij iets unieks en speciaals mogen maken voor u, op basis van uw wensen. Een product dat uw wensen vertaalt, samengaand met het gevoel dat daarbij hoort. Immers, elk juweel is bijzonder en heeft een eigen waarde. Of het nu een erfstuk of een recent aangekocht sieraad is, bij Goudraath vertrek je met een uniek product.”

Met enkele jaren ervaring en een vakdiploma op zak nam Athalie in januari 2018 de sieradenzaak over van het echtpaar De Vries. “Ik vond het enorm spannend, maar had er ontzettend veel zin in.” De naam Goudraath is een samenvoeging van gouddraad en haar voornaam Athalie. Klanten kunnen haar in de winkel aan het werk zien. Haar producten hebben een unieke stijl, die ze heeft toegevoegd aan de bestaande collectie van onder andere de merken Rolf Cremer, Manu en Peroni & Parise.

Voor het omsmelten van een sieraad naar een nieuw ontwerp hanteert Athalie een gemiddelde levertijd van vier tot zes weken, trouwringen nemen een paar weken langer in beslag. Want ook al helpt haar moeder soms mee in de winkel, het smeedwerk doet Athalie alleen. En met uiterste precisie, tijdloos vakwerk. Haar kwaliteit straalt ook af van haar eigen collectie, die eveneens in de winkel verkrijgbaar is. Daar kom ik soms te weinig aan toe. Helaas omdat ik eigen sieraden creëren echt geweldig vind, maar gelukkig omdat het tijdgebrek voortkomt uit de vele opdrachten die blijven binnenkomen!”

Goudraath is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag en maandag gesloten.

Goudraath
Asselsestraat 49
7311 ED Apeldoorn
T: 055-5216738
E: info@goudraath.nl
I: www.goudraath.nl

Dit artikel komt uit onze ondernemersspecial van week 27. Je leest hem hier.