Ondernemend

Marktzicht: uniek wonen in Apeldoorn

APELDOORN – Het pand aan Stationsstraat 178, dat begin jaren 90 is gebouwd door Draisma Bouw, zal worden getransformeerd naar 33 luxe appartementen. Ook nu zal Draisma Bouw zorg dragen voor de verbouw tot het unieke appartementencomplex. Meerdere bedrijven hebben zich hier in het verleden gehuisvest, maar het object met een oppervlakte van 2.800 m2 kwam door de jaren heen leeg te staan. De woningen variëren in oppervlakte van circa 60 tot circa 135 vierkante meter, met elk een tuin, dakterras of balkon. De nieuwe woningen zijn door Grehamer & Company ontwikkeld en worden door Draisma Bouw gerealiseerd naar ontwerp van I’M Architecten.

Het pand krijgt een compleet nieuwe gevel, waarbij veel groen wordt toegevoegd. Het kantoorkarakter van het gebouw gaat hierdoor plaatsmaken voor eigentijdse luxe woningen, waar aan de voorkant van het gebouw veel reuring zal zijn en aan de achterzijde een oase van rust heerst. Development Manager Melvin Link van Grehamer & Company is enorm enthousiast over het project: “Bewoners kijken uit over het Marktplein en vanaf de hogere woonlagen over de Veluwe. Ze ervaren de beleving van het wonen in de stad. De woningen beschikken over ruime buitenruimtes, eigen parkeergelegenheid en bijvoorbeeld vloerverwarming.”

Woning personaliseren
Marktzicht bestaat uit luxe appartementen, met helemaal bovenaan één penthouse met een dakterras van liefst 85 m2. “De kleurstelling oogt met de ‘koperlook’ industrieel, maar straalt absoluut ook luxe uit. De appartementen beschikken over modern sanitair en in samenwerking met Draisma Bouw zijn er mogelijkheden om de woningen te personaliseren. De begane grond heeft een commerciële bestemming, met een oppervlakte van 120 m2. Ook daarin zullen we een keuze maken welke invulling deze ruimte gaat krijgen.” Aan de achterzijde komen drie woningen op de begane grond met een eigen tuin; twee woningen op de begane grond beschikken naast een eigen tuin ook over een eigen patio. De in totaal vier woonlagen worden gevormd uit bestaande bouw en nieuwbouw. “Het groene beeld aan de gevels wordt doorgetrokken op het parkeerterrein, waarboven pergola’s verrijzen. Er wordt verder een ruime fietsenstalling gecreëerd voor de bewoners, los van de al gecreëerde bergingen op de begane grond.”

Mooie mix van bewoners
“De verkoop is reeds gestart en loopt via Nieuwbouw Centrum Apeldoorn. De bouw gaat van start zodra alle woningen zijn verkocht. De oplevering vindt naar verwachting plaats in 2023”, zegt Link. “Gezien de variatie in grootte van de appartementen verwacht ik een mooie mix van bewoners: gezinnen, tweeverdieners en senioren. De appartementen worden verkocht met een vraagprijs vanaf €277.500. Voor meer informatie over het project kan men een kijkje nemen op de website www.marktzicht-apeldoorn.nl