Ondernemend

Leren, werken en verdienen bij Bouwmensen Apeldoorn

“Bouwmensen Apeldoorn is hét opleidingsbedrijf voor de bouw,” vertelt manager Martien van Reen. “Wij zorgen voor voldoende goed opgeleide Vakmensen voor de toekomst. Bouwmensen CV is een landelijke organisatie met dertig aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen.”

Bouwmensen Apeldoorn is een non-profit organisatie, van en voor bouwbedrijven. “Bouwmensen leidt timmerlieden, metselaars en assistent-uitvoerders op. Onze corebusiness ligt bij het mbo,” legt Martien uit. “Van niveau 1 tot en met 4. Naast de instroom vanuit het vmbo hebben we ook zijinstroom (mensen die uit een ander vak of situatie instromen). Maar ook mensen uit het praktijkonderwijs of met een ‘rugzak’ worden opgeleid bij Bouwmensen”. 

Krachtige leeromgeving
Sinds 2006 is Martien van Reen manager van het bedrijf. Onderwijs, opleidingskunde en de Praktijk met elkaar verbinden is een leuke uitdaging. “Het werken met jongeren is geweldig mooi. We proberen ze inzicht te geven, waardoor ze het beste uit zichzelf kunnen halen. We kijken naar wat een leerling nodig heeft om zich te ontwikkelen tot een gecertificeerde vakman”. Het opleidingsbedrijf werkt niet alleen aan het Vakmanschap maar ook aan de vijf loopbaancompetenties. “Wij creëren samen met de erkende bouwbedrijven in de regio en met Aventus een krachtige leeromgeving”.

Bouwmensen Apeldoorn is kleinschalig en er hangt een informele sfeer. Op de locatie aan de Sleutelbloemstraat 69B is een professionele opleidingswerkplaats en verschillende theorielokalen. “De bouwbranche groeit. Momenteel hebben we 115 leerlingen, onder wie twee meisjes. Het aantal leerlingen groeit gestaag, maar is nog steeds te weinig om te voldoen aan de vraag”, vertelt Berry.

Kickstart
Met de zogenoemde Kickstart kunnen geïnteresseerden kennismaken met het vak. “We proberen een realistisch beeld te geven van wat het werken in de bouw inhoudt,” vertelt Martien. “Aan de hand van deze Kickstart en de wensen en achtergrond van de kandidaat kunnen we een opleiding aanbieden of een maatwerktraject uitzetten. Juist op dit moment zijn er veel carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden in de bouw. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van een opleidingsprogramma voor kantoormensen, zoals architecten en planners”.

Bouwmensen on Tour
Bouwmensen Apeldoorn haalt leerlingen van het vmbo op voor een exclusief kijkje achter de schermen. Ze zijn welkom met de hele klas, maar ook alleen of met ouders en/of vrienden. Rondsnuffelen, vragen stellen aan onze docenten en leerlingen en ze kunnen testen door middel van een leuke opdracht, of ze het in zich hebben om te bouwen aan een mooier Nederland!

 

Bouwmensen Apeldoorn
Sleutelbloemstraat 69B
7322 AJ Apeldoorn
055-3664587
info@bouwmensen-apeldoorn.nl
www.bouwmensen.nl