Ondernemend

Leren koken in natuurlijke omgeving

Het afgelopen jaar heeft Maître Deux Catering hard gewerkt aan de nieuwe vestiging aan de Gladsaxe 28, op het industrieterrein Kuipersveld te Apeldoorn. Met een nieuwe, natuurlijke look willen zij mensen laten genieten van verse producten en bijzondere gerechten. Dit doen zij door middel van catering en workshops.

De catering van Maître Deux (vertaald: twee chefs) richt zich voornamelijk op de zakelijke markt. Eigenaren Sjon en Sanne de Vries: “Geef je een bedrijfsfeest of receptie? Wij maken in overleg op basis van de wensen een onvergetelijke beleving voor alle gasten. Ook organiseren wij lunches voor vergaderingen, overwerkmaaltijden en koud/warmbuffetten vanaf 20 personen.” In overleg is er een hoop mogelijk. Maître Deux verzorgt ook BBQ-arrangementen of familiefeesten in hun vernieuwde kooktuin. Dit houdt in dat de catering de hapjes en drankjes verzorgt, terwijl de gasten kunnen genieten van het gezelschap, de buitenlucht en versnaperingen.

De eigenaren proberen zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. De nieuwe locatie heeft dan ook een heel andere uitstraling dan de oude locatie aan het Schumanpark. “We hebben bewust gekozen voor veel hout en groen op deze locatie”, legt Sjon uit. Aan de voorkant is er een hek van kastanjehout en liggen er houtsnippers. Het gras in de tuin is echt en er worden eigen kruiden en fruit gekweekt, waaronder bosbessen en aardbeien. De natuurlijke, comfortabele tuinsfeer is iets wat je niet verwacht op een industrieterrein. 

Naast de cateringmogelijkheden zijn er ook indoor en outdoor workshops. Hieronder vallen barbecue-, thema- of kookworkshops. “In de maanden mei en juni verzorgen wij een kookworkshop met het thema ‘lente’. Bij mooi weer wordt de workshop in onze Outdoor Cooking-tuin gegeven en bij regenachtig weer in de binnenkookstudio.”

Missie en motto
Het bedrijf bestaat alweer acht jaar. Sjon spreekt na ruim 36 jaar horecaervaring van een echte passie. Hij vindt gasten blij maken een van de leukste aspecten van zijn werk. “Ik sta voor de zaak en ga voor vertrouwen door een bewezen kwaliteit. ‘Alles uit het leven halen wat binnen mijn mogelijkheden ligt’, is mijn motto.”

Sanne vindt het leuk om verwachtingen van gasten te overtreffen en krijgt veel energie van de positieve reacties. “Mensen een goed gevoel geven is mijn missie en dat kan prachtig in dit vakgebied. Ik breng graag een persoonlijke en vrolijke noot. Oog voor detail vind ik belangrijk, want juist de aandacht maakt het leven mooi.”

Actie: Wil je met minimaal tien personen één van de arrangementenofkookworkshops bij Maître Deux volgen? Dan krijg je bij inlevering van deze uitgave ‘de eerste persoon gratis’.

Maître Deux Catering
Gladsaxe 28
7327 JZ Apeldoorn
T 055-8444170
E info@maitredeux.nl
I www.maitredeux.nl