Ondernemend

Kerst komt bij De Vischmarkt wel in Orde(n)

Ondanks alles gaan Thomas Belserang en Desiree Beelen door met hun winkel De Vischmarkt en ze blijven als altijd enthousiast en positief: “Zeker, het zijn moeilijke tijden, maar we blijven positief en gaan rustig door.” Sinds zeven jaar zitten zij met hun viswinkel aan het Orderplein waar ze makkelijk te bereiken zijn. En dat is heel fijn omdat ze veel drukte verwachten rondom de feestdagen en daarop bereiden zij zich nu al voor.  

De Vischmarkt kent een groot en divers assortiment met dagelijkse aanvoer van verse vis. Ook is er dagverse gerookte paling, makreel en zalm te koop. En mensen mogen tijdens de kerst veel moois verwachten, volgens Desiree: “Voor de feestdagen pakken we flink uit. We maken speciale visschotels en kiezen daarbij voor zoveel mogelijk maatwerk. Gezinnen kunnen hiermee makkelijk iets op tafel zetten. Maar ook met kleiner gezelschap, of als je met z’n tweeën bent. We houden rekening met de aantallen zoals voorgeschreven is in verband met corona.” Thomas vult aan: “Het is ook mogelijk te kiezen voor de speciale kerstsalades. Een kleinere schaal met luxere soorten, zoals eigen gerookte paling, zalm en gegrilde tonijn en Hollandse garnalen. De zalmsalade maken we zelf, hè! Mensen vinden het heerlijk, krijgen we terug.”

Coronaproof afhaaldrukte spreiden

De winkel heeft ruime openingstijden: “Zeker, we zijn goed bereikbaar en alle werkdagen geopend. Dat kunnen mensen nog eens nalezen op onze website. Wij vinden het heel belangrijk ons te houden aan de coronamaatregelen. Daarom hebben we op tweede kerstdag een extra afhaalmoment ingepland, zodat niet iedereen op hetzelfde tijdstip hoeft te komen. Er zijn namelijk drie feestdagen na elkaar en hierdoor hebben we een betere spreiding. En als het in de winkel te druk wordt, dan trekken we ons afhaalpunt buiten erbij. En dat afhaalmoment op de 26e is van 10.00 tot 13.00 uur”, aldus Thomas.

Desiree benadrukt de goede houdbaarheid van de producten: “Omdat alles vers is en eigen gerookt, zijn de visproducten absoluut geruime tijd goed te bewaren in de koelkast. Daarbij verpakken we de verse vis vacuüm. Dan is het zeker vier dagen goed houdbaar en de smaak is nog steeds zoals dat hoort.”

Verrassende klantgerichtheid

De Vischmarkt wil klanten verrassen, maar ook dat hun klanten anderen kunnen verrassen. Thomas: “We zijn inderdaad altijd bezig met dingen te bedenken. Bijvoorbeeld de cadeaucheques: die kunnen mensen hier bestellen en besteden. En dat besteden mag iemand ook in delen doen. We merken dat dat heel erg gewild is. Net even wat anders.” Ook bedenken ze altijd weer nieuwe combinaties, zoals de gegrilde tonijn: “Daar houden we van. We willen onze klanten echt iets fijns bieden met een hoge kwaliteit. Daarnaast houden we natuurlijk van ons werk. We doen alles samen met ons personeel. Gewoon twee benen op de grond, met veel gezelligheid en lol voor tien”, lacht Desiree.

Niet achter het net vissen

Om teleurstellingen te voorkomen, raadt Thomas klanten aan hun viskeuze vooraf te bestellen: “Inderdaad, het zou jammer zijn als mensen, om het maar eens spreekwoordelijk te zeggen, achter het net vissen. Op www.devischmarkt.nl staan alle visproducten waardoor mensen makkelijk kunnen kiezen. Bestellen kan dan tot en met 23 december. Bellen kan op nummer 055-3560804, of mailen naar info@devischmarkt.nl kan ook. Dan ligt het maar mooi vast, dat voorkomt teleurstellingen!”

Extra ruime openingstijden rondom feestdagen

De Vischmarkt van Thomas en Desiree is inderdaad makkelijk te bereiken, zowel via de ring van Apeldoorn als vanaf de snelweg. En ook aan parkeerplaatsen is geen gebrek. En dat is voor de komende feestdagen extra handig.