Ondernemend

Lapoche groots in lederwaren

APELDOORN – Wist u dat Lapoche Lederwaren Apeldoorn een ware specialist is op het gebied van lederen tassen, portemonnees, koffers en reisaccessoires? Het assortiment is duizelingwekkend. Om u te overtuigen raden we u aan om naar de winkel aan het Raadhuisplein te gaan. Ankie Nikkels is eigenaar van Lapoche en runt haar zaak in luxe lederwaren al 20 jaar. En met succes. Lapoche is niet alleen in de Stedendriehoek een begrip, maar ook er buiten.

Onmiskenbaar is bij het binnenstappen de geur van leer. Ankie ruikt het niet meer. “Logisch, ik ben er aan gewend. Behalve als ik van vakantie terug kom.” Dan denk ik: “Ja, lekker, ik ben weer helemaal thuis.” Dat Lapoche een succes is, is te danken aan een duidelijk beleid dat Ankie voor ogen heeft. Ze heeft altijd bewust ‘nee’ gezegd tegen bepaalde artikelgroepen.
“Weet je, ik hoef geen sjaaltjes en kettinkjes in de winkel. Ik onderscheid me in kwaliteit en service. Ik merk dat het ook niet nodig is. Het leidt af van je producten waar je groot in bent geworden. Het is een kwestie van vasthouden aan het leveren van kwaliteit en service. Die gaat bij mij ver. Wie bijvoorbeeld een koffer koopt kan er van uit gaan die die thuis wordt bezorgd. Overigens verkoop ik alleen koffers van Samsonite. Het allerbeste merk, innoverend en vooruitstrevend met uitmuntende garanties. Mocht er een reparatie plaats vinden dan wordt dat feilloos uitgevoerd.”

De vaste klantenkring van Lapoche is groot en bevindt zich in het middensegment en de hogere klasse. Ankie: “Ik heb naast de koffers natuurlijk een grote collectie damestassen, maar ook voor heren. Voor kantoor, de laptop, tassen voor jonge kinderen schoolgaande kinderen, rugzakken, et cetera. Altijd van hoge kwaliteit en met uitstekende garanties. Ik merk dat mensen blij worden als ze in de winkel komen en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Zelf probeer ik er altijd een feestje van te maken. Goed advies geven, vragen waarvoor een tas nodig is. Ik hou niet van een standaard benadering.”

Een rage is de Secrid Card Protector, een portemonnee voor creditcards en contant geld. Het beschermt de pasjes volledig tegen kwade invloeden van buitenaf.
Over Lapoche raak je niet snel uitgesproken. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.lapoche.nl of breng een bezoek aan Raadhuisplein 2B in Apeldoorn. Telefoon 055-5787945.