Ondernemend

ICT-oplossing op maat voor elk bedrijf

APELDOORN – De ICT Expert levert een breed scala aan ICT-diensten. Met focus en efficiëntie verhoogt het team de productiviteit en ontzorgt het bedrijven tot 25 werkplekken. “Wij leggen de lat hoog, investeren in trainingen en productkennis”, legt directeur Maarten van der Heide uit. “De ICT Expert vertaalt uw wensen naar de juiste ICT-oplossing.”

Maarten is altijd een snelle leerling geweest. Op zijn 18e was hij al klaar met zijn studie en besloot hij te gaan werken. “Ik ben het internet en de telefonie ingedoken, maar ik kon geen vrijheid vinden om mezelf te ontwikkelen. Op mijn twintigste besloot ik de ICT Expert op te richten. Het was een sprong in het diepe, maar die kans wilde ik wel wagen.” In vier jaar tijd heeft Maarten personeel aangenomen, is hij verhuisd naar het bedrijventerrein in Apeldoorn Noord en heeft hij een tweede bedrijf opgericht: Mijn Computer Hulp. “Er zit wel overlap bij de bedrijven, maar de ICT Expert richt zich (in tegenstelling tot Mijn Computer Hulp) op de zakelijke markt en is veel technischer. Je hebt vaak te maken met uitdagende klussen. Daarnaast ben ik Mijn Computer Hulp met een plan (en compagnon) gestart en ben ik veel minder op de werkvloer te vinden. We gaan met het product, dat bedoeld is voor mensen die niet met een computer op schoot geboren zijn, landelijk, terwijl de ICT Expert echt bedoeld is voor deze regio. Over een aantal jaar wil ik complete dienstpakketten aan kunnen bieden om de hele MKB te kunnen ontzorgen op het gebied van ICT.” Maar wat onderscheidt dit ICT-bedrijf van de rest? “Wij zijn goed in luisteren naar de klant. We komen niet gelijk met een oordeel; het gaat in de basis om een goed gesprek en advies op maat. ICT is maatwerk en geen bedrijf is hetzelfde. De ICT Expert is er voor alle MKB-bedrijven die geen ICT-er in huis heeft. We werken voornamelijk vanuit remote support, dus ondersteuning op afstand.” Het team bestaat uit vier fulltime ICT-ers. “We werken in principe van 09.00 tot 18.00 uur, wanneer de bedrijven geopend zijn, maar we zijn altijd bereikbaar.”

Sport en ICT
Maarten wil niet alleen met zijn bedrijf, maar ook op persoonlijk vlak doorgroeien. “Het beeld van ICT-ers is nog steeds de asociale, uitgezette nerd achter de computer. Dat is allang niet meer zo. Ik ben onlangs weer fanatiek gaan sporten en heb mijn team daar in meegenomen. We gaan voortaan een keer in de week een uur squashen. Doordeweeks doen we iedere drie uur een minuut de plank. Daarnaast eten we tussen de middag gezamenlijk en wandelen we buiten. We spreken elkaar er op aan als je niet met de juiste houding achter de computer zit. In het begin was het wel ingewikkeld om dit idee door te voeren, maar nu bedankt iedereen mij. Alle medewerkers zijn ook buiten werk een stuk actiever geworden.”

De ICT Expert
Watermanstraat 35D
7324 AJ Apeldoorn
T: 085-0407699
E: info@deictexpert.nl 
I: www.deictexpert.nl 

Dit artikel komt uit onze ondernemersspecial van week 27. Je leest hem hier.