Ondernemend

Hulp voor kinderen met leerproblemen

Wat ooit begon als een ‘zolderkamer’ webwinkeltje met een startkapitaal van €500,00, is nu uitgegroeid tot een succesvolle onderneming. Alexis leerhulpmidelen.nl bestaat bijna 8 jaar en is nu veel meer dan alleen maar een webwinkel. Vol trots vertelt Romy Hebers over haar succes: “Ik heb een duidelijke missie; informatie en kennis over hulp en hulpmiddelen voor kinderen met leerproblemen toegankelijker maken en meer bekendheid geven, zodat deze kinderen goed geholpen kunnen worden.”

 “Het doet mij steeds weer veel pijn en verdriet als ik van ouders hoor wat voor een strijd en worstelingen ze doormaken in hun zoektocht naar hulp voor hun kind met dyslexie of ADHD.” Romy’s eigen ontdekkingen brachten haar op het idee om een webwinkel te beginnen met informatie en advies over leerhulpmiddelen voor onder andere lezen, schrijven en rekenen. Een webwinkel die toegankelijk is voor iedereen; ouders, leraren en andere onderwijsprofessionals.

 

Het aantal bestellingen groeide en de vraag naar leerhulpmiddelen werd steeds groter. De zolder werd te klein en een plek om mensen te ontvangen ontbrak. Romy opende daarom 1,5 jaar geleden een advies- en begeleidingscentrum in Apeldoorn. “Nu hebben we een grote ruimte voor alle leerhulpmiddelen, een showroom waar de hulpmiddelen getest kunnen worden en zelfs ruimtes voor begeleiding, workshops en cursussen”. Het centrum biedt veel mogelijkheden om kennis en informatie over hulp en hulpmiddelen voor kinderen met leerproblemen toegankelijker te maken.

 

Romy werkt veel samen met partners, zoals specialisten op het gebied van hoogbegaafdheid,  beelddenken, dyslexie en ADHD, en huiswerkbegeleiders, kindercoaches en een functioneel oogzorgspecialist. “Samen met de partners bieden wij één op één begeleiding, groepsbegeleiding en trainingen en organiseren wij regelmatig informatieavonden, workshop en cursussen aangeboden voor ouders, leraren en andere onderwijsprofessionals.” Ook is er elke tweede woensdag van de maand een inloopmiddag voor Hulp bij Lezen.

 

De gedrevenheid en passie van Romy en de  verschillende samenwerkingsverbanden zorgen ervoor dat Alexis leerhulpmiddelen.nl een breed aanbod aan hulp en hulpmiddelen kan bieden, om kinderen zo goed mogelijk te kunnen helpen. “Zo wil ik kennis en informatie toegankelijker te maken en de zoektocht naar hulp makkelijker maken.”

 

Kijk voor uitvoerige informatie op www.leerhulpmiddelen.nl of bel 055-8437625.

Alexis leerhulpmiddelen.nl is gevestigd aan de Ovenbouwershoek 6 in Apeldoorn.