Ondernemend

Gloednieuwe Bento Box verwent álle smaakpapillen

APELDOORN – Restaurant Bento Beef & Sushi, gevestigd aan Asselsestraat 62 in Apeldoorn, is sinds de opening in 2014 dé top in Japanse maaltijden. Online bestellen, afhalen, laten bezorgen of in het restaurant eten, het kan allemaal. Bento Beef & Sushi staat voor luxe en unieke Japanse gerechten.

Aan het al geweldige aanbod wordt per 1 juli bovendien een gloednieuw concept toegevoegd: de Bento Box. “Wij zijn het enige restaurant in Apeldoorn met dit concept”, vertelt de ook gloednieuwe bedrijfsleider Judith. “Het is in de grote steden al een enorm succes. Wie de Bento Box bestelt, krijgt een doos met sushi’s en ook warme gerechtjes geserveerd op één schaal met afgebakende vakjes. En dat alles keurig afgedekt met een mooie sluiting. Niet alleen de gerechtjes zijn heel divers, maar ook de bereidingswijze: gestoomd, gebakken, gefrituurd en natuurlijk ook rauw, de verschillende typen sushi’s. Daarbij komen ook de vijf basissmaken aan bod; iedereen kent natuurlijk zout, zoet, zuur en bitter, maar er is ook nog umami, een van oorsprong Japans woord dat heerlijkheid’ of ‘hartig’ betekent.”

Judith: “Onze dagverse producten zijn al van de allerhoogste kwaliteit; die hoefden we niet meer te verbeteren. Daarom zijn we gaan werken aan een verbeterde presentatie van de gerechten en onze uitstraling als geheel; daar is de Bento Box uit voortgekomen. Daarbij serveren we speciale wijnen van Henri Bloem – hier in de straat – die perfect bij de Bento Box passen. Ook komen er straks nieuwe voorgerechten waaronder de poké die met diverse typen vis wordt bereid en we starten dan met cocktails waaronder de Japanse whisky’s.”

Tenslotte wijst Judith nog met veel plezier op het terras van Bento: “Waar we nog tot heel laat in de middag zon hebben. Voor de uurtjes daarna of op minder zonnige dagen is ons terras heerlijk verwarmd.” Voor meer informatie telefoon 055-2210202 e-mail info@bento.nl en website www.bento.nl