Ondernemend

Glasvezeliteerd! Altios verbindt Apeldoorn

Het glasvezelproject op bedrijventerrein Stadhoudersmolen is officieel afgerond en dat is een feestje waard. Bij een feestje hoort natuurlijk taart en daarom verraste Altios vorige week al enkele deelnemende bedrijven met een heerlijke taart en bijpassende tekst: ‘Glasvezeliteerd en welkom op ons razendsnelle netwerk’. Het glasvezelproject is een gezamenlijk initiatief van TRenNT Glasvezel, Hans Beoletto van de Bedrijvenkring BKA en Gerard Mulder van het Apeldoornse ICT & Telecom bedrijf Altios. Altios heeft de smaak te pakken en is ook van start gegaan met de vraagbundeling in het zuiden van Apeldoorn.

Met Gerard, gedreven ondernemer van 37 jaar, zitten we aan tafel om meer over Altios te weten te komen. ‘’Na jarenlange ervaring in de ICT, heb ik samen met mijn compagnon Marco Brouwer Altios opgericht. Een ICT en Telecom bedrijf met een sterke focus op Cloud oplossingen. Op 11 december vieren we samen met onze medewerkers alweer ons tweejarig bestaan en daar zijn we best trots op”.

Wanneer ben je bij Altios aan het goede adres?
‘’Geen ICT -en telecomvraagstuk is ons te gek. Wij proberen altijd aan dezelfde kant van de tafel plaats te nemen en denken graag out-of-the-box mee. Dat houdt overigens ook in dat wij niet altijd zomaar ‘ja’ zeggen op de vraag van de relatie en dat gaat gepaard met ongevraagd advies. Wij zoeken naar de vraag achter de vraag en dan komt de echte behoefte vaak boven tafel. Een mooi voorbeeld daarvan is Paleis Het Loo. Voorheen werkte zij nog met een zogeheten ‘strippenkaart’, zodat er eerst gekeken moest worden of er nog genoeg ‘tegoed’ was om het probleem aan te melden. Wij bieden een all-in oplossing, zodat iedereen ongelimiteerd kan bellen en e-mailen zonder dat hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht. Daarnaast zorgen wij voor een proactieve monitoring en 24/7 bereikbaarheid, zodat wij ook op zaterdag beschikbaar zijn als de kassapoortjes van het museum het niet meer doen’’.

Gerard houdt er niet van om zaken ingewikkelder te maken dan nodig is: ‘’Wij zijn van mening dat je ICT en telefonie aan iedereen moet kunnen uitleggen. Wij blijven zo ver mogelijk weg van alle technische begrippen en houden het gewoon ‘luchtig’’. Het is voor Altios een uitdaging om de standaard processen te doorbreken en relaties te wijzen op oplossingen die veelal voordeliger en efficiënter zijn. Zo is ook het aanleggen van glasvezel op de radar van Altios verschenen. ‘’Wij vinden dat elke Apeldoornse ondernemer toegang moet hebben tot betaalbaar en supersnel zakelijk glasvezel’’. Je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan: een stabiele internetverbinding vormt de basis voor nagenoeg alle bedrijfsproces met betrekking tot de ICT en Telefonie. Een initiatief waar Altios zich graag hard voor maakt.

Glasvezelproject in het zuiden van Apeldoorn
Op de vraag of er dan nog geen glasvezelnetwerken zijn op alle bedrijventerreinen in Apeldoorn antwoordt Gerard: ‘’Anders van veel mensen verwachten is er op de meeste bedrijventerreinen in Apeldoorn nog geen snel en betaalbaar internet beschikbaar, terwijl dit voor veel bedrijven een noodzaak is. Denk aan branche specifieke software die uit de ‘Cloud’ wordt afgenomen, maar ook het versturen van grote bestanden en bellen over het internet’’.

Na de grote belangstelling in het noorden van Apeldoorn bleek er ook veel vraag naar zakelijk glasvezel in het zuiden van Apeldoorn. Traag internet is ook voor de bedrijventerreinen in het zuiden van Apeldoorn aan de orde van de dag. Altios is daarom een nieuw glasvezelinitiatief gestart voor de bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen: Kayersmolen, Kupersveld, Malkenschoten en Brouwersmolen. ‘’We zijn met de vraagbundeling gestart met als doel ook deze bedrijven zo snel mogelijk aan te laten sluiten op een betaalbaar glasvezelnetwerk.”

De realisatie
Altios is actief betrokken om het glasvezelnetwerk in het zuiden van Apeldoorn zo snel mogelijk uit te rollen: ‘’Met dit project komt de volledige ‘verglazing’ van Apeldoorn weer een grote stap dichterbij’’. Altios heeft een speciale glasvezelbrochure ontwikkeld om ondernemers te informeren over het project en hoe de overstap naar glasvezelverbinding gemaakt kan worden. ‘’We komen met het project precies op het juiste moment, nu KPN ook besloten heeft te stoppen met ISDN’’.

Passie en plezier
Altios zet plezier in het werk centraal. ‘’Wij krijgen energie van mooie opdrachten waarin de relatie met de klant gericht is op samenwerken en niet op prijs. Naast hard werken moet er ook altijd ruimte zijn voor ontspanning en leuke uitjes’’. Zo was Altios onder andere sponsor van het Veluws Bierfest en hebben ze in augustus de Altios Filmavond in Berg en Bos voor ondernemend Apeldoorn georganiseerd.

Het is duidelijk: bij Altios moet je zijn voor een goed en soms ook ongevraagd advies doordat ze kritisch meedenken. Ze zijn 24/7 bereikbaar en het plezier en de commitment is een ‘way of life’. Gerard reageert hier lachend op: ‘’Ja, het zit zeg maar in ons DNA”.