Ondernemend

Geloof in eigen kunnen: altijd een stap vooruit

Om hulp vragen vanwege psychische, psychosociale of lichamelijke beperkingen valt mensen soms zwaar. Ook weet je vaak niet waar je terecht kunt. Riwis Zorg & Welzijn helpt en ondersteunt jongeren, gezinnen, volwassenen en ouderen, onder andere via ambulante begeleiding of beschermd wonen. Uitgangspunt is om uiteindelijk iedereen zelfredzaam, veilig en met plezier te laten wonen, werken en leren.

Wie psychische of psychosociale problemen heeft, komt er vaak zelf niet meer uit. Riwis Zorg & Welzijn biedt onder meer verzorging, verpleging en thuiszorg in de regio’s Brummen en Eerbeek en GGZ-begeleiding in de driehoek van Apeldoorn, Hattem tot Doetinchem. De Riwis GGZ-begeleiding bestaat uit ambulante begeleiding, dagbesteding of beschermd wonen, waarbij verschillende varianten denkbaar zijn als regulier beschermd wonen,  individueel of groepswonen. De intensiteit van begeleiding kan per woonvoorziening verschillen. Voor elke cliënt wordt een individueel zorgleefplan opgesteld. Belangrijk is daarbij dat de regie altijd in handen van de cliënt zelf blijft, want de cliënt staat voorop en moet zich er goed en veilig bij voelen en uiteindelijk weer zelfredzaam worden. Riwis werkt dan ook vanuit de missie ‘Geloof in eigen kunnen’. Vaak is ambulante begeleiding voldoende. Hierbij heeft de cliënt individuele woonruimte en krijgt thuis begeleiding om weer orde op zaken te stellen. Denk daarbij aan ondersteunende gesprekken of financiële en praktische hulp. Binnen enkele weken kan al een positief resultaat merkbaar zijn. Arjan Booster is een van de mensen die veel baat heeft bij de ambulante begeleiding van Riwis.”Na mijn laatste opname zo’n vijf jaar geleden had ik begeleiding nodig voor de dagelijkse gang van zaken. Ik woon zelfstandig maar het is geruststellend dat er elke week iemand van Riwis langskomt die in de gaten houdt hoe het met het huishouden gaat, of ik wel voldoende activiteiten en sociale contacten heb”, vertelt Arjan. “Deze momenten zijn voor mij heel belangrijk en de begeleider voelt ook heel vertrouwd aan. Het gaat nu echt goed met me. Ik heb een leerwerkbaan als onderzoeker bij Bureau Apeldoorn van Riwis en hou me daarnaast bezig met social media. De Riwis-begeleiding werkt voor mij zeer positief.”

Het Riwis Zorg & Welzijn GGZ-begeleidingsaanbod is gericht op jongeren, gezinnen volwassenen en ouderen met psychische of psychosociale problemen, onder andere met autismespectrumproblematiek, ziekte van Korsakov, (jonge) moeders  met kinderen en cliënten met een licht verstandelijke beperking. Riwis is actief in de gemeenten Apeldoorn, Epe, Heerde, Hattem, Voorst, Brummen, Zutphen, Lochem, Doesburg, Bronckhorst, Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre, Montferland, Oude IJsselstreek, Aalten en Winterswijk.

Weer meedoen in de maatschappij

Riwis levert herstelondersteunende zorg (HOZ). Het herstel staat centraal. Maar, herstel is ook leren omgaan met je (chronische) beperkingen en het leren accepteren van je beperkingen. Denk aan wat je wel kunt, ontdek en gebruik je innerlijke kracht. Soms kun je daarbij een periode beschermd wonen, individueel of in groepsverband. In groepsverband woon je altijd samen met mensen die gelijksoortige ondersteuning nodig hebben.

Contact opnemen

Mocht je hulp nodig hebben, aarzel dan niet om erom te vragen. Neem contact op met je huisarts of het gemeentelijk WMO-loket. Je kunt je telefonisch aanmelden bij Riwis of via het aanmeldingsformulier op de website. Blijf niet zelf aanmodderen. Geloof in je eigen kunnen en bedenk dat elke stap die je neemt een stap vooruit is!

 

Riwis Zorg & Welzijn Zorgservice

Deventerstraat 55a

7322 JK Apeldoorn

T 0900-2424241

E zorgservice@riwis.nl

I www.riwis.nl