Ondernemend

Gegarandeerd een warmemaaltijd en warm contact

Erik-Jan Brummel lacht graag en veel. Het typeert zijn tomeloze enthousiasme waarmee hij liefst twee bedrijven leidt die in elkaar samenvloeien: Fresh Food Apeldoorn en Fresh Catering. Het epicentrum van zijn onderneming is gevestigd in het appartementengebouw VvE Parkflat De Arendsburght aan Soerenseweg 125.

“Wij staan garant voor warme maaltijden bij bezorging, zeven dagen per week en twee keer per dag. Op ons porseleinen servies zien de maaltijden er smakelijker uit en blijven ze langer warm”, vertelt de 29-jarige ondernemer. Drieënhalf jaar geleden nam hij de keuken in De Arendsburght over en van daaruit worden de dagverse maaltijden aan huis bezorgd. Chef-kok is nota bene Erik-Jans vader Rik Brummel, binnen Apeldoorn een bekende naam in deze branche.

“We hebben in de voorbije jaren een grote, vaste klantenkring opgebouwd. Beide bedrijven groeien enorm. En we kunnen veel: van kleine hapjes voor een select gezelschap tot evenementen voor 70.000 bezoekers.” Hoewel het bedrijf op de begane grond van een serviceflat is gesitueerd, heeft Brummel – opmerkelijk genoeg – slechts geringe afname door de bewoners van De Arendsburght. “Ja, dat zou je verwachten hè! De oudere bewoners eten ook wel met ons mee hoor, maar de jongere garde kokkerelt nog veel te graag zélf.”

De porseleinen borden worden in de keuken van Brummel voorverwarmd op 150 graden Celsius, de maaltijden worden gegarandeerd geleverd met een temperatuur van minimaal 65 graden dankzij een aluminium warmteplaatje. Erik-Jan stelt zelf de menu’s samen: “Stamppotten blijven toch altijd het populairst, dus die bieden we graag aan. Vrijdag is onze visdag, woensdag onze ‘wisseldag’ met spareribs of pannenkoeken. Wij zijn daarnaast erg sterk in dieet-koken, alsook gluten- en lactosevrij en vegetarisch en veganistisch.”

De dertien servicemedewerkers van Brummel komen altijd netjes in bedrijfskleding bij de klanten aan huis. Door iedere chauffeur maximaal vijftien maaltijden per rit mee te geven én een vaste route, werkt Erik-Jan volop aan zijn klantvriendelijkheid. “Niet alleen zijn de klanten verzekerd van een warme prak, voor sommigen is het – helaas – ook meteen het enige moment van persoonlijk contact op een dag. Mijn chauffeurs zijn veelal gepensioneerd en derhalve van ongeveer dezelfde leeftijd als de klanten. Dat helpt mee aan een warm contactmoment.”

“Het kenmerk ‘vers’ is onze belangrijkste pijler”, vervolgt Brummel. “Lokale verspartners spelen dan ook een belangrijke rol binnen het bedrijfsconcept van Fresh Food Apeldoorn/Fresh Catering. Wij zetten vol in op dagversheid van producten en kookprocessen en de beleving van mensen. Zo werken wij continu aan een duurzame relatie met onze klanten.”

De brug naar duurzaamheid, momenteel hét toverwoord binnen ondernemend Nederland en dus ook Apeldoorn, is daarmee geslagen. “We schakelen binnen afzienbare tijd over van gas naar elektrisch koken. De verlichting in de keuken is eveneens verduurzaamd. We doen er alles aan om garant te blijven staan voor onze hoogwaardige kwaliteit.”

Soerenseweg 125
7313 EK Apeldoorn
T 055-3554692
E info@freshfoodapeldoorn.nl 
W www.freshfoodapeldoorn.nl