Ondernemend

fit20; voor ‘sportfanaten én sport haters’

fit20 bestaat uit kleinschalige studio’s voor personal fitness training waar deelnemers in 20 minuten per week worden getraind om fitter, sterker en soepeler te worden. Inmiddels doet fit20 Apeldoorn dit op 2 locaties en worden er wekelijks zo’n 400 mensen getraind door de 9 personal trainers.

Hilde Scherrewitz eigenaresse van fit20 Apeldoorn: ‘De fit20 training is erop gericht om het lichaam zo sterk, fit, veerkrachtig, soepel en gezond te maken of te houden. Ieder lichaam heeft daar baat bij, of je nou regelmatig sport, of helemaal niet.
 
 
 
Peter Reuvers, 51 jaar, ondernemer en kapper: ‘Ik ben een echte sportliefhebber, ik tennis, fiets, ‘bootcamp’ en zwem en daarnaast doe ik dus de fit20 training. 
 
Na twee jaar trainen kan ik zeggen dat fit20 echt iets toevoegt aan mijn fitheid en gezondheid, al was ik in het begin wel sceptisch. Mijn ‘core’ (de algehele kracht en stabiliteit in de romp)  is veel sterker geworden, mijn coördinatie blijft tijdens tennis veel langer veel beter en ik herstel beter na inspanning. Verder sta ik makkelijker rechtop en hierdoor zijn mijn schouderklachten over gegaan. 
 
Ik vind het fijn om bij fit20 met een personal trainer te trainen, omdat ik toch dieper ga door hun stimulans en die grens opzoeken vind ik echt heerlijk!’
 
 
Trudy Odinot, 62 jaar, docent op MBO: ‘Ik merkte naarmate ik wat ouder begon te worden dat ik minder energie en minder conditie begon te krijgen. Hierdoor ging ik weer minder bewegen en zat ik in een vicieuze cirkel. Ik houd niet van sporten, ik ben er niet goed in en ik ben geen clubjes mens. Toch wilde ik wat gaan doen, ook met het oog op dat ik tot mijn 67ste moet werken. 
 
Ik train nu 1,5 jaar en ik merk dat mijn conditie veel beter geworden is, ik ben sterker en soepeler. Hierdoor ben ik ook in het dagelijks leven veel actiever. Ik slik minder medicatie voor mijn hoge bloeddruk en mijn cholesterolwaarden en suikerspiegels zijn verbeterd. Daarnaast zijn dit 20 minuten in de week prima te overzien. 
 
Door de personal trainer word ik gestimuleerd om de oefeningen netjes te doen en ze houden in de gaten of ik ook genoeg doe en niet te snel opgeef. Die 20 minuten zijn hard werken, maar het effect is echt optimaal!
 
 
De fit20 training is gratis uit te proberen. Je kan je hiervoor opgeven via de site: www.fit20.nl
 
 
fit20 Apeldoorn Noord, Boogschutterstraat 1, 055-8200216
fit20 Apeldoorn Zuid, Oude Apeldoornseweg 41, 055-2034019