Ondernemend

Feestmaand pas compleet met de allerbeste wijn

De feestmaand december is in aantocht en dan is het altijd al bezige team van Henri Bloem extra druk. “Het is de tijd van de relatiegeschenken rond Kerstmis en de bubbels met oudjaar. We hebben voor deze gezellige dagen weer veel nieuwe kwaliteitswijnen in huis. En kom ook eens langs voor ons leuke portproeverijtje!” glimlacht Sascha de Wilde.

Twee jaar geleden, midden in de coronacrisis, vierde de wijnkoperij aan Asselsestraat 52 het zilveren jubileum. In stilte. Maar het team leunde nimmer achterover, want de toen opgepimpte webshop liep meteen als een tierelier. Inmiddels is alles weer bij het oude ‘normaal’ en is er een mooie mix van een goedlopende webshop en veel persoonlijk klantenbezoek in de winkel. “De wijncursussen zijn intussen ook weer opgestart en afgelopen zondag konden we voor het eerst in drie jaar weer eens een proeverij organiseren. Dat was geweldig, met liefst 450 gasten!” Sascha vindt het fantastisch om te zien dat de klanten in de winkel ‘steeds jonger worden’. “Tien jaar geleden zag je hier voornamelijk 40plussers, tegenwoordig ook veel twintigers. Die volgen bijvoorbeeld een opleiding aan de Hotelschool en komen hier met veel wijnkennis en ook vragen.”

Henri Bloem garandeert bij bestellingen een vlotte thuisbezorgservice en verzorgt bij relatiegeschenken een totaalpakket op maat, met ook een uitgebreide beschrijving van de herkomst van de wijnen en bij welke gerechten ze het best tot hun recht komen. “Dat is het voordeel van onze eigen import: we weten exact waar de wijnen zijn geproduceerd en hoe de kwaliteit ervan is. Wij laten niets aan het toeval over.” Regelmatig ook bezoekt het team, naast Sascha bestaande uit Marco Hoogen Stoevenbelt, Willy de Wilde en Igor Tiemens, wijnproducenten overal in Europa. “Afgelopen zomer hebben Marco en ik weer nieuwe inspiratie opgedaan in Oostenrijk en Italië”, vertelt Sascha enthousiast. “De wijnwereld blijft groot en in beweging, en met enige regelmaat worden ook wij verrast!” Ter illustratie toont ze een fles wijn uit Tasmanië, genaamd Jansz. “Wijn uit een streek die wij eigenlijk niet goed kenden. En zo gebeurt er meer op dat gebied; de zogenoemde flying winemakers zijn wijnproducenten die vanuit het ene wijnland naar het andere vliegen om hun kennis te delen en dat levert regelmatig mooie wijnen op.”

Met het naderende wildseizoen vestigt het team van Henri Bloem graag de aandacht op wijnen die heerlijk combineren met deze gerechten, zoals de Rhônewijnen en die uit de Bourgogne. En dus ook de port. “We hebben het grootste assortiment in de wijde regio en ons proeverijtje met vier flesjes is echt een fijn geschenk”, zegt Sascha. “Zoals ook ons aanbod van champagne voor een feestelijke jaarafsluiting weer omvangrijk is. Genoeg te kiezen, en voor elk budget, want in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt zijn wij helemaal niet zo duur, hoor. Ook bij ons slaag je al voor een mooie fles vanaf 4,50 euro. Met ruim duizend wijnen in ons assortiment zijn er ontelbare mogelijkheden om voor iedereen een passend wijngeschenk te maken. Dus kom zeker eens gezellig aan in onze heerlijke winkel.”

 


Asselsestraat 52, 7311 EN Apeldoorn
T 055-5221470
E apeldoorn@henribloem.nl
W www.henribloem.nl