Ondernemend

Duitstalige wijnen en Champagne in de spotlights

Voor eigenaresse/vinologe Sascha de Wilde van wijnkoperij Henri Bloem zijn de donkere dagen voor Kerstmis een zegen. Want in de maanden dat we gezellig lang binnen tafelen, komt er in het gros van de huishoudens wel een goede fles wijn aan te pas. “Het is weer de tijd van de kerstpakketten en relatiegeschenken; iedereen kan bij ons terecht, zowel bedrijven als particulieren, voor een fijn en smaakvol cadeau.”

‘Henri Bloem kwaliteitswijnen sinds 1833’ vermeldt het logo van de winkel aan Asselsestraat 52. “Met ruim duizend wijnen in ons assortiment zijn er ontelbare mogelijkheden om voor iedereen een passend wijngeschenk te maken. Daarover gaan we heel graag met u in gesprek. Spoedlevering is onze grote kracht; ’s morgens gebeld, ’s middags gereed.”

Trots is Sascha ook op de nieuwe website www.duitstaligetopwijnen.nl. “Die is begin november gelanceerd en – de naam zegt het al – bevat meer dan honderd wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en het Duitstalige deel van Italië, Zuid-Tirol. Bij elke wijn – rood, wit en rosé – vindt u een verhaaltje over de desbetreffende wijnboer en de herkomst van het product. De site is meteen ook de webshop. Wij verzenden de wijnen door heel Nederland, wat we ook al deden via onze website www.henribloem.nl. Even voor de duidelijkheid: de ene site is níet in de plaats gekomen van de andere, er bestaan er nu simpelweg twee.”

Om de wijnen nóg meer te promoten onder de liefhebbers van een goed glas, staat de winkel van Henri Bloem in december extra in het teken van de kerst. “Op vrijdag en zaterdag laten we de klanten lekker proeven en die maand openen we eveneens op zondag van 12.00 tot 17.00 uur de deuren om mooie wijnen in de spotlights te zetten.” En wie december zegt, zegt natuurlijk ook Oud & Nieuw. En daar horen de ‘bubbels’ bij, liefst van de allerhoogste kwaliteit. “Wij zijn al jarenlang dé Champagnespecialist van Apeldoorn en omstreken”, glimlacht Sascha. “Champagne is de koning onder de bruiswijnen. En dat die geen vermogen hoeft te kosten, bewijst bijvoorbeeld de fantastische Duval-Leroy 1e Cru, een Champagne met een ragfijne mousse en een sprankelende, mondvullende smaak.”

Het team van Henri Bloem bestaat, naast Sascha, uit Willy de Wilde, Marco Hoogen Stoevenbelt en Igor Tiemens. De winkel aan Asselsestraat 52 importeert al tientallen jaren bijna alle wijnen rechtstreeks van de wijnboeren over de hele wereld. De kwaliteit is altijd van een hoog niveau en alle wijnen zijn kenmerkend voor hun herkomstgebied, waarbij de stijl van de wijnboer duidelijk zichtbaar is: smaakvol, spannend en super om te schenken én ontvangen!

Naast de winkel treft de klant het magazijn en proeflokaal van de wijnspecialist. Sascha: “Bij Henri Bloem staat de totaalbeleving erg hoog in het vaandel. De klant is bij ons nog echt koning en wij onderscheiden ons met uitstekende service. Wijn moet je beleven, dat koop je bij voorkeur niet op internet, al hebben we dus ook een goede webshop ‘achter onze winkel staan’. Daarnaast zijn we heel actief op social media, want we willen wel graag laten zien waar we zo trots op zijn.”


Asselsestraat 52
7311 EN Apeldoorn
T 055-5221470
E apeldoorn@henribloem.nl
W www.henribloem.nl