Ondernemend

Duidelijkheid en gemak bij autobedrijf Koldewijn

Het is een begrip in de Apeldoornse autowereld: autobedrijf Koldewijn aan de Hattemseweg. Al sinds 1973 is Koldewijn een grote speler in de auto-business; met zo’n driehonderd verkopen per jaar mag directeur Edward Koldewijn trots zijn op het bedrijf dat hij eind jaren negentig van zijn vader overnam.

Historie
“De autowereld was vroeger totaal anders dan nu. Het was vooral handel, nu draait het veel meer om service en onderhoud. We zaten voorheen aan de Westenenkerweg, even verderop, maar we groeiden uit ons jasje en sinds 2000 zitten we op onze huidige locatie. Hier hebben we ruimte voor ruim veertig auto’s die klaar zijn om mee te nemen en in de werkplaats hebben we uit kunnen breiden van één naar vijf bruggen.”

Zekerheid
Het geheim van zijn bedrijf vat Edward Koldewijn eenvoudig samen. “Bij ons geldt: afspraak is afspraak. Wij luisteren naar de klant en leveren kwaliteit voor een reële prijs, wij komen garanties na en we zetten altijd net een stapje meer. Als het nodig is, komt een monteur naar de mensen toe en een vervangende auto krijg je gewoon gratis mee tijdens het onderhoud van je eigen auto. We zijn geen prijsvechter, maar we zijn wel een betrouwbare partner die met z’n tijd meegaat.”

Werkplaats
Autobedrijf Koldewijn werkt uitsluitend met Bosch-apparatuur en alle monteurs zijn eerste autotechnicus. “Chef-werkplaats Martijn van de Ploeg loopt hier al meer dan twintig jaar, de kwaliteit is hier dus een constante factor. En onze werkplaats is toekomstbestendig. De monteurs gaan regelmatig op training en de eerste elektrische auto’s zijn hier al op de brug geweest”, aldus Koldewijn. “We hebben de nieuwste kasten voor airco-reparaties staan en aan de voorkant zien mensen een showroom die helemaal van nu is.”

Aanpak
Ook de werkwijze bij het autobedrijf is helemaal van deze tijd. Koldewijn: “Wanneer iemand zijn auto hier achterlaat voor onderhoud of een reparatie, overleggen wij altijd over de werkzaamheden die moeten gebeuren. Ook tussendoor nemen we vaak even contact op, om te verifiëren dat we de wens van de klant volgen. Wanneer de klus geklaard is, doen we een belletje om te laten weten dat de auto opgehaald kan worden. Tegelijk versturen we een bericht met het factuurbedrag, zodat de klant gelijk weet waar hij aan toe is. Duidelijkheid gaat bij ons boven alles en dat zie je terug in het aantal vaste klanten dat we hebben. Bovendien komen er op het moment weer veel nieuwe mensen binnenlopen. Wij maken het iedereen zo gemakkelijk mogelijk; dat mensen ons zo goed weten te vinden is een mooie erkenning van ons harde werk. Daar hopen we nog jaren mee door te kunnen gaan.”

Autobedrijf Koldewijn bv
Hattemseweg 7-9 (hoek Ugchelseweg)
7335 JG Apeldoorn
T 055-5335252
E info@autokoldewijn.nl
I www.autokoldewijn.nl