Ondernemend

De Schaar druk met kussens tuinmeubilair, maar zomerkleding is welkom!

De Schaar aan de Asselsestraat kan goed merken dat corona nog niet het land uit is. “De mensen zijn druk bezig in huis en hun spullen aan het klaarmaken voor de warme zomermaanden. Kussens van tuinstoelen komen al meer deze kant op voor reparatie en ook hebben wij hier materialen om scheuren in zonneschermen te dichten. Alles in de huiselijke sferen dus, want ook gordijnen vermaken is nog een van onze dagelijkse bezigheden. En dat is al maanden zo.”

Eef van Schie, eigenaresse van De Schaar, en haar – sinds alweer elf jaar – trouwe rechterhand Ting zijn er blij mee, want veel andere ‘zekerheden’ zijn het afgelopen jaar weggevallen. “Zo hebben we een doorgaans drukke periode aan ons voorbij zien gaan, omdat zowel de gala’s in het voortgezet onderwijs als ook het gros van de trouwerijen werden afgeblazen, met al het gemiste vermaakwerk van jurken en kostuums als logisch gevolg. Gelukkig waren er trouwe klanten die juist in deze periode hun kussenhoezen en gordijnen kwamen brengen om te laten vermaken, om ons aan de gang te houden.”

De Schaar is al meer dan 35 jaar een begrip in Apeldoorn en wijde omgeving. Het is het perfecte adres voor kledingreparaties, wol, fournituren en garen. De ronde houten tafel die prominent in de winkel staat, vol met naaimachines en stoffen, laat zien dat hier veel gebeurt. Klosjes garen en knopen liggen klaar om te worden verwerkt. Er wordt dan ook veel werk verricht bij De Schaar. Klanten kunnen hier terecht voor allerhande vermaakwerk en reparaties. Dit houdt niet op bij het korter of langer maken van een broek, maar ook het op maat maken van kostuums, jurken en rokken en reparaties van – bijvoorbeeld – motorkleding behoren tot de werkzaamheden. Ritsen in jassen of kussenhoezen zetten, een wiegje bekleden of een trouwjurk aanpassen? De Schaar biedt een ruime keuze uit diensten.

Daarnaast vermaken Eef en Ting zich veel met het vermaken van kleding die te krap is geworden als gevolg van de zogenoemde coronakilo’s. “Zelfs spijkerbroeken van jongeren mogen we wijder maken.” Het vermakelijke duo werkt uiteraard uitsluitend met een beschermend mondkapje en constateert dat ook hun klanten zich prima aan de mondkapjesplicht houden. Al bij het korter worden van de dagen in de koudere maanden, en natuurlijk de voorbije maanden ook al vanwege het coronavirus, zitten de mensen vaker en langer thuis. En dan komt een hobby goed uit. Eef knikt: “Steeds meer mensen zijn de afgelopen tijd gaan haken en breien. Hadden we voor de coronacrisis vooral veel inkomsten uit de kledingvermaak en wat minder uit de fournituren, momenteel is het precies andersom.”

Ook daarom doet het duo een oproep aan de Apeldoorners die goed toegerust de zomer willen ingaan. “Kom zo snel mogelijk met uw zomerkleding voor het vermaken, zodat u er straks weer perfect bijloopt en onbezorgd van de zon kunt genieten.”

De Schaar is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie via de website www.deschaarapeldoorn.nl en telefoon 055-5223105.