Ondernemend

De gezondheidsraad adviseert: meer bewegen én krachtoefeningen

Enkele weken geleden publiceerde de gezondheidsraad de nieuwe beweegrichtlijnen. De grootste verandering ten opzichte van de oude richtlijn is het advies om twee keer per week krachtoefeningen te doen die spieren en botten versterken. Omdat we bij fit20 een ‘slimme’ training aanbieden, kan de fit20 training deze gezondheidsvoordelen genereren in 20 minuten in de week. Naast sterkere spieren en botten zorgt de fit20 training ook voor een verbetering in de hormoonhuishouding, het uithoudingsvermogen en het algehele mentale welbevinden en veerkracht van de deelnemers.

Sterkere spieren
Omdat de fit20 training zo in elkaar is gezet dat de training alle spiervezeltypes en brandstofsystemen belast, resulteert de training in een toename van spierkracht en uithoudingsvermogen. Iedere week krijgen de spieren, door goed en intensief te trainen, het signaal om te verbeteren. Dit resulteert in een merkbaar sterker worden van het lichaam.
Johan Dijkgraaf (40) Ik voel mij fit en actief, ik ben prima opgewassen tegen de taken die ik moet doen én ik heb geen last meer van rugklachten. Ik ben fysiek en hierdoor ook mentaal sterk.

Botversterkend
De fit20 training draagt ook bij aan een toename in botdichtheid, doordat de trekkracht van de botten tijdens de training gestimuleerd wordt. Het trainen in slow-motion zorgt ervoor dat de oefeningen veilig kunnen worden uitgevoerd en daarom is de training geschikt voor alle leeftijden. Momenteel is onze jongste deelnemer 21 jaar en onze oudste 93 jaar.
Karin Twenhaar (54): ‘Waar ik blij mee ben is dat mijn botdichtheid door de fit20 training is verbeterd, dit hebben ze in het ziekenhuis kunnen meten.’

Een positieve stok achter de deur
De unieke en innovatieve manier van de fit20 training heeft nog meer bijzondere kenmerken. Je wordt bij fit20 altijd getraind door een personal trainer. Je kan alleen komen trainen of naar keuze met zijn tweeën. Omkleden en douchen is niet nodig en de training is altijd op afspraak, wat zorgt voor de positieve stok achter de deur.

Beweeg vaak!
Naast de fit20 training is het aan te bevelen om regelmatig te bewegen, iedere dag een half uurtje wandelen tijdens de lunchpauze, ieder half uur even opstaan en je uitrekken, traplopen en fietsen, het draagt allemaal enorm bij aan een goede gezondheid!

Wilt u meer informatie ontvangen over de voordelen van de fit20 training of wilt u een gratis kennismakingstraining komen doen? Dan kunt u zich hiervoor opgeven via de site: www.fit20.nl of contact opnemen met 1 van onze locaties in Apeldoorn.

fit20 Apeldoorn Noord
Boogschutterstraat 1
055-8200216

fit20 Apeldoorn Zuid
Oude Apeldoornseweg 41
055-2034019