Ondernemend

De Gezonde Zaak: Aandacht voor innerlijke & uiterlijke gezondheid

Het drogisterij-vak is Brenda, eigenaar van De Gezonde Zaak, met de paplepel ingegoten. Haar ouders begonnen de drogisterij in 1984. Als klein meisje was Brenda al in de winkel te vinden. Na een studie Drogist, Orthomoleculaire Geneeskunde en Medische basisvakken, nam Brenda in 2017 de winkel over van haar moeder. Ze gaf de winkel een complete make-over en er kwam een nieuwe naam aan de gevel zoals we die nu kennen: De Gezonde Zaak. Dit is ook echt het thema dat Brenda in haar drogisterij voert en dat centraal staat bij het persoonlijke advies naar haar klanten.

Nieuwsgierig

Brenda: “Mensen kunnen ons wel eens nieuwsgierig vinden, omdat we soms aardig wat vragen stellen. Dat is vaak nodig om het beste advies te geven en het mooiste resultaat te behalen. Sommige verhalen zijn zo complex, dan leef je mee en hoop je dat het goed gaat. We zijn dan ook altijd blij als we een terugkoppeling ontvangen.”

Advies

Persoonlijk en professioneel advies kan het team van vier dames gericht geven vanwege de vele kennis die zij in huis hebben. Zo studeerde Rachel Orthomoleculaire Geneeskunde, Klassieke Homeopathie en Natuurgeneeskunde. Monique is Assistent-Drogist en maakt al jaren onderdeel uit van het team. Esther is Drogist, Voedings- & Gewichtstherapeut en studeert ook nog voor Orthomoleculaire Geneeskunde. Allen dus gediplomeerd maar vooral  ook gepassioneerd voor het vak. Als de dames er niet uitkomen, dan hebben zij diverse therapeuten waar zij op terug kunnen vallen, zodat ingewikkelde vragen kunnen worden doorgespeeld.

Assortiment

Het is niet alleen de kennis en persoonlijke aandacht waarvoor ze staan, ook het assortiment zelf en de kwaliteit daarvan proberen ze zo hoog mogelijk te houden. Het assortiment dat vroeger in de drogisterij gevoerd werd, was met name gericht op homeopathie, fytotherapie en voedingssupplementen. Inmiddels heeft de Gezonde Zaak haar assortiment uitgebreid met meer mooie merken op het gebied van huid- en haarverzorging, ook is er een assortiment aan natuurlijke cosmetica, etherische oliën, noten en zuidvruchten, heerlijke theeën en kleine cadeautjes met een mooi verhaal te vinden. Brenda: “We luisteren naar de klant, waar is er vraag naar? Als het bij ons assortiment past, voegen we het toe. Zo hebben we de afgelopen periode onder andere de merken Loveli, Melvita, Faith of Nature en Primavera aan ons assortiment toegevoegd.”

“Wat dat betreft beseffen wij als De Gezonde Zaak, hoe dankbaar we mogen zijn om in deze tijd in gezondheid ons vak te mogen uitoefenen en nog steeds mensen te kunnen blijven helpen, terwijl dit voor vele ondernemers uit diverse branches totaal anders is.”

Wil je meer weten over De Gezonde Zaak, het assortiment en de bezorgmogelijkheden? Kijk dan op www.degezondezaakapeldoorn.nl of bel naar de winkel aan Koninginnelaan 97: 055-5212662.