Ondernemend

De best geteste e-bike vind je gewoon bij Stappenbelt

APELDOORN – Ruim een jaar geleden opende Stappenbelt Sportfietsen een nieuwe vestiging speciaal voor e-bikes aan de Asselsestraat 51 in Apeldoorn. Stappenbelt is al 28 jaar actief in fietsen, kleding en accessoires voor de sportieve fietser. Om de consument nog beter kennis te laten maken met de sportieve Specialized e-bikes – in de hoofdvestiging aan het Kanaal-Noord al een aantal jaren in het assortiment – krijgen deze nóg meer aandacht in de speciaalzaak, die ook als Specialized Turbo Testcenter dient.

Gert Stappenbelt: “De elektrische fiets is al jaren niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. En terecht natuurlijk; de e-bike maakt het efficiënt en gemakkelijk om je in en om de stad snel te verplaatsen. Ook op het gebied van de mountainbike zijn de e-bikes sterk in opkomst. Dit is de toekomst en op de prachtige locatie aan de Asselsestraat bieden we de consument een e-bike-specifieke beleveniswereld, inclusief uitgebreide testmogelijkheden.”

Die beleveniswereld gaat gepaard met de allerhoogste kwaliteit in e-bikes. Dat vinden ze niet alleen bij Stappenbelt zelf, maar de bevestiging kwam uit een onderzoek van de Fietsersbond in het kader van de Nationale Fietstest voor De Telegraaf. “De uitslag is onlangs in die krant afgedrukt. Trots mag ik mededelen dat een van onze e-bikes heeft gewonnen in de categorie 3: e-bikes met middenmotor en derailleurversnelling. De Specialized Turbo Como 4.0 scoorde een 8,6 en kreeg vooral lof voor de geweldige trapondersteuning en het rijgedrag”, vertelt Joris van Ophuizen, tevreden poserend bij de terecht op een podium gehesen elektrische fiets. Gemiddeld werd op elke testfiets 130 kilometer gereden, onder alle omstandigheden. Het gebruikersoordeel van de testers werd gecombineerd met een technisch oordeel, waarbij in de werkplaats gekeken is naar de afwerking en werking van onderdelen als de motor, remmen en versnellingen. De rapportcijfers zijn gemiddelden van de ervaringen van de fietsende panelleden en het technisch oordeel.

De winkels van Stappenbelt aan Kanaal-Noord en Asselsestraat hebben al met al prima zaken gedaan in deze coronatijd. “Misschien ook wel omdat veel mensen dit jaar niet op een dure vakantie zullen gaan. Ze willen toch vooral lekker blijven bewegen en daar past een e-bike uitstekend bij. We hebben het afgelopen jaar een nieuwe doelgroep aangeboord die met veel plezier op een stads- of vrijetijdsmodel van de e-bike is gestapt. Wij zetten vol in op de stadsmodellen van Como en Vado. Door de coronacrisis konden onze speciale testdagen van begin april en begin mei helaas niet doorgaan, maar iedereen staat vrij om hier aan de Asselsestraat zelf een testrit te komen maken.”

Stappenbelt E-bike is gevestigd aan Asselsestraat 51 te Apeldoorn, telefoon 055-3671746, e-mail ebike@stappenbelt.com, website www.stappenbelt.com