Ondernemend

De Babbel 15 jaar deel 3

Gert Sangers neemt op maandagochtend onder het genot van een kopje decafé cappuccino en een krantje graag het Apeldoornse sportweekend door bij De Babbel

 

“Ondanks leeftijdsverschil wel hetzelfde gevoel voor humor”

Gert bespreekt op maandagmorgen het Apeldoornse sportweekend met Jacco

Op maandagochtend met een decafé cappuccino het Apeldoornse sportweekend doornemen met eigenaar Jacco Talen is inmiddels vaste prik voor Gert Sangers (72).

GEVOEL VOOR HUMOR
“En natuurlijk even horen hoe zijn kinderen gespeeld hebben”, vertelt Gert. “Met daarnaast een hoop geouwehoer. Een beetje de grens opzoeken en plagen. Want wat dat betreft hebben Jacco en ik – ondanks het leeftijdsverschil – wel hetzelfde gevoel voor humor.”

Hartverzakking
Het gebeurt dan ook niet zelden dat wanneer Gert rustig z’n krantje zit te lezen, Jacco hem besluipt om vervolgens al schreeuwend keihard tegen zijn tafel aan te schoppen. De cappuccino klotst dan over de rand van het kopje maar de heren hebben pret voor tien (en Gert natuurlijk een ‘halve hartverzakking’). “Dat doet ie elke week wel een keer”, grijnst Gert terwijl hij de tranen uit zijn ogen wrijft. “Maar ik pak hem wel terug hoor.”

AGOVV
Het is uiteraard niet altijd alleen maar gekkigheid. Op zijn tijd hebben de heren ook een serieus gesprek. Vooral over voetbal in het algemeen en over AGOVV in het bijzonder. Over de club waar Gerts blauwe hart sneller van gaat kloppen en hij als bestuurslid voetbalzaken een heleboel werk verricht is natuurlijk altijd wel wat te bespreken. “Jacco heeft zakelijk veel meegemaakt en van sommige dingen zou ik kunnen leren”, zegt Gert bedachtzaam.

Mensen
En hoewel de meningen van de mannen zakelijk nog wel eens uiteen liggen zijn ze het over een ander belangrijk ding wel eens. “Alles valt of staat met hoe je met mensen omgaat”, weet Gert. “Wij zijn allebei altijd open en eerlijk. Zonder verborgen agenda. Dan bereik je het meest.”

 

Trouwambtenaar Tom van Zevenbergen voltrekt op 21 september 2018 het eerste huwelijk in De Babbel Apeldoorn. Janine Tepper en Robbert Sterken worden in het echt verbonden en vieren aansluitend ook feest in De Babbel.


“Als jullie bij De Babbel willen trouwen dan gaan we dat regelen”

Op verzoek van gasten Janine en Robbert wordt De Babbel een officiële trouwlocatie

Dat ‘Kip in een pannetje’ kan leiden tot een huwelijk in De Babbel bewijzen Janine Tepper (44) en haar man Robbert Sterken (47). Op 21 september 2018 waren zij het eerste koppel dat elkaar het jawoord gaf in De Babbel.

“Toen we eenmaal besloten hadden om – tot ieders verrassing – toch te gaan trouwen wilden we het wel lekker bourgondisch aanpakken”, vertelt Janine. Tijdens een etentje bij De Babbel, waar Robbert uiteraard zijn favoriete ‘Kip in een pannetje’ bestelde, keek het stel eens goed om zich heen en besefte dat ze hun ideale trouwlocatie al hadden gevonden.

Officiële trouwlocatie
“Er was alleen een probleem: De Babbel was geen officiële trouwlocatie”, vertelt Robbert. “Maar eigenaar Jacco reageerde direct enthousiast en zei ‘als jullie hier willen trouwen dan gaan we dat regelen’.” En zo werd De Babbel na een officiële keuring goed bevonden als trouwlocatie in de gemeente Apeldoorn.

Borrelplanken
“Het was heel fijn om alles – de ceremonie, het eten en het feest – onder een dak te hebben”, vindt Janine. “En Jacco had wel een paar ideeën over de invulling van de bruiloft. Hij liet borrelplanken aanrukken waar je U tegen zegt en verzorgde een speciaal drankje om te proosten. Er werd vooraf gewoon geweldig meegedacht en op de dag zelf heel goed voor ons gezorgd. Ook al het personeel deed zijn stinkende best om onze dag zo perfect mogelijk te laten verlopen.”

Spontaniteit
“We wilden een vrije invulling zodat er ook nog ruimte was voor spontaniteit”, vertelt Robbert. “En zo gebeurde het dat je tijdens de ceremonie lekker aan de bar kon hangen en ’s middags ging ineens ongepland de dansvloer open omdat een aantal gasten graag wilde dansen. Al met al was het een prachtige dag. De sfeer en de entourage waren precies zoals we vooraf hadden gehoopt.”