Ondernemend

Boost je kennis en regisseer jouw toekomst!

Directeur Arjan Donker van arbodienst BrinQer spreekt van een mooie mijlpaal: de BrinQer Academie die op 1 februari online is gegaan op brinqer.leert.nl, met als subtitel ‘Bingelearning – Je raakt niet uitgeleerd’. Er zijn momenteel al 512 erkende online trainingen beschikbaar. En dat is nodig ook, zegt Donker: “Want de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan zo snel, dat er een noodzaak is om jezelf te blijven ontwikkelen en voor te bereiden op die toekomst.”

Wie honderdvijftig jaar terug gaat in de tijd, ziet heel andere banen dan tegenwoordig. Landbouw en industrie zorgden toen voor twee derde van de werkgelegenheid, nu is dat nog maar 10 procent. Wie in de toekomst kan kijken, ziet óók een andere arbeidsmarkt. Daarvoor hoef je maar vijftien jaar vooruit te kijken. Dan zijn er banen verdwenen, nieuwe ontstaan en vooral: veel bestaande banen zijn dan van karakter veranderd. Dat verwacht de OESO, een denktank en samenwerkingsclub van rijke industrielanden.

Zo’n 30 procent van de Nederlandse banen verandert de komende vijftien jaar zó sterk dat er nieuwe kennis en vaardigheden voor nodig zijn, becijferde de OESO vorig jaar. Een kleiner deel, maar toch nog ruim 10 procent van de Nederlandse banen loopt zelfs een groot risico om te verdwijnen door automatisering. Volgens deskundigen kan de coronacrisis die trend versnellen, bijvoorbeeld in de detailhandel. Door de florerende webshops groeit de vraag naar ict’ers, logistiek medewerkers en pakketbezorgers. En zijn er uiteindelijk minder verkoopmedewerkers nodig in de winkelstraat.

Het is dus van belang dat werknemers met hun tijd meegroeien. Donker knikt: “Een baan voor het leven, zoals vroeger? Je ziet het nauwelijks meer. Maar wie kan bijleren, blijft aan het werk. Werk wordt een beetje de nieuwe sociale zekerheid. Daarom is er nu de BrinQer online Academie, voor een gezonde toekomst vanuit eigen regie. Jij maakt zelf de keuze welke trainingen je wilt volgen en hoe je dit doet! Je kunt gebruikmaken van leerlijnen, e-books, audioboeken, video’s, media, samenvattingen en tests op persoonlijke ontwikkeling.”

Werkgevers kunnen bovendien met de BrinQer Academie nu nóg vollediger werken aan de vier meetbare thema’s die zorgen voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers: kennis & vaardigheden, motivatie & betrokkenheid, werk/privébalans en vitaliteit & gezondheid.

Zo zijn er ook uitstekende trainingen beschikbaar in de segmenten waar arbodienst BrinQer zich in heeft gespecialiseerd: verzuimtrainingen, leerlijnen voor werkgevers en sollicitatietrajecten via social media. Aan de hand van persoonlijkheidsprofielen kunnen opleidingstips worden gegeven. Donker: “Het aanbod aan trainingen is niet alleen breed en gevarieerd, maar zeker ook geschikt voor alle opleidingsniveaus. We hebben onze eigen 30 collegae van BrinQer natuurlijk ook weer naar school gestuurd en een aantal bieden extra ondersteuning aan nieuwe studenten. Dit gaat tot dusver uitstekend!” Na elke afgeronde training ontvangt de medewerker een erkend certificaat van de betreffende opleider.

 

BrinQer | jouw arbodienst
Lange Amerikaweg 61
7332 BP Apeldoorn
T 055-3574360
I brinqer.leert.nl