Ondernemend

Boonstra Brillen & Contactlenzen al meer dan 75 jaar een begrip in Apeldoorn

Foppe Boonstra is inmiddels de derde generatie die het bedrijf Boonstra Brillen & Contactlenzen runt. De liefde voor het vak zat er al van jongs af aan in. Aangestoken door het enthousiasme waarmee zijn vader en opa het bedrijf altijd hebben geleid, was de keus voor Foppe niet moeilijk om dit voort te zetten. De vele facetten van het vak van opticien maken dat geen dag hetzelfde is.

Foppe: “Een goede bril is meer dan een montuur met geslepen glas. Het is modieuze high-tech, waar aandacht aan besteed moet worden. U draagt uw bril gemiddeld 20.000 uur. Daar besteden wij graag tijd aan. Het gaat er tenslotte om dat u goed ziet én er goed uitziet.”

Nieuwste meettechniek

De DNEye Scanner is een innovatief oogmeetapparaat, dat zeer nauwkeurig meet. “De scanner meet verschillende zaken, waaronder het verschil in sterkte bij een kleine en grote pupil”, legt Foppe Boonstra uit. “Er kan een verschil in afwijking zijn bij daglicht ten opzichte van schemering en in het donker. Ook meet het apparaat de kanteling van de ooglens, wanneer u nabij kijkt.” Door te meten en te verwerken in het glas ziet de gebruiker in HD, ongekende helderheid zowel overdag als in het donker.”

Collectie

Inmiddels heeft Boonstra Brillen ook de nieuwe collectie monturen van dit voorjaar binnen, met onder andere de merken Bellinger, Rodenstock, Dutz, Dilem en nog veel meer. Ook vindt u zonnebrillen van het merk RayBan, Prego en Serengeti.

Outdoor sportbril

Nieuw in de regio en exclusief bij Boonstra te koop, zijn de nagenoeg onbreekbare brillen van het Oostenrijkse merk Gloryfy. In deze periode zoeken veel mensen de buitenlucht op. Mountainbiken, hardlopen, tennissen of survivallen zijn bij uitstek de sporten waarbij een goede bril onmisbaar is! Gloryfy heeft een prachtige collectie brillen met verschillende kleuren glazen, eventueel voorzien van ventilatiegaatjes om beslaan tegen te gaan. Heel bijzonder is de massakleuring van het glas; dat wil zeggen dat fijne krasjes nauwelijks worden gezien omdat het glas door en door gekleurd is. De brillen zijn ook op sterkte leverbaar, zowel enkelvoudig als multifocaal. De glazen geven een bijzonder helder, contrastrijk zicht onder alle weersomstandigheden. Foppe: “Loopt u rustig bij ons binnen om deze prachtige brillen te passen, u zult verrast zijn door de mogelijkheden.”

Actie

Tenslotte wijst Foppe nog even op een aantrekkelijke aanbieding: “Koopt u bij ons twee brillen tegelijk, dan krijgt u op het tweede paar glazen 65% korting! Dit kan een zonnebril, computer- of een reservebril zijn. Let op: de actie geldt alleen op glazen van Rodenstock. Zie hiervoor ook onze advertentie op deze pagina.”

Boonstra Brillen & Contactlenzen, Oranjerie 154 in Apeldoorn, telefoon 055-5212774 en website www.boonstra-brillen.nl