Ondernemend

Boksen om te netwerken

APELDOORN – The B-Force start binnenkort met Gentlemen Boxing, voor zowel mannen als vrouwen uit het bedrijfsleven (ondernemers/directeuren/managers). Netwerken is communicatie en in het boksen gaat het om communicatie onder druk. Gentlemen Boxing biedt een ongedwongen sfeer voor netwerken met een sportieve insteek. Tijdens de trainingen komen alle mentale en fysieke aspecten van ‘the noble art of self defence’ aan bod.

Naast het in de vroege uren trainen met gelijkgestemden, zal er elk jaar een Gentlemen Boxing Gala georganiseerd worden. Onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond zullen verschillende deelnemers uit het bedrijfsleven het tegen elkaar opnemen. “Het Gentlemen Boxing Gala neemt u mee terug in de tijd dat een gala nog een gala genoemd kon worden. De sfeer, ambiance, verplichte dresscode en glamour mag daarbij niet ontbreken. Dit gala geeft Gentlemen boksers de mogelijkheid om zichzelf te meten met andere Gentlemen boksers.”
Het business boksen wint steeds meer terrein in Nederland. Doordat er steeds meer initiatieven rondom deze doelgroep ontstonden, heeft de Nederlandse boksbond hier een speciaal protocol voor opgezet. Gentlemen Boxing is een nieuw initiatief dat ‘the noble art of self defence’ wil benadrukken.
Iedereen kan vechten, maar slechts weinigen kunnen boksen. ’The noble art of self defence’ is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, zelfbeheersing, coördinatie en conditie centraal staan. De naam Gentlemen Boxing is bewust gekozen, want een bokser moet altijd in staat zijn om zijn of haar emoties onder controle te krijgen tijdens een sparring of wedstrijd. Deze zelfbeheersing is ook de reden waarom het boksen een gentleman sport wordt genoemd.
Deelname aan het gala is niet alleen een mooie uitdaging, maar ook een unieke ervaring. Voor deelnemers wordt een speciaal trainingsprogramma opgesteld dat gebaseerd is op een periodiseringsplan van een wedstrijdbokser. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar info@thebforce.nl