Ondernemend

Bike Totaal fietst met wind in de rug door Apeldoorn

Fietsplezier door middel van service, kwaliteit en vakmanschap staat bij de 160 Bike Totaal-fietsenwinkels in ons land voorop, dus ook bij de 1.500 m2 grote vestiging aan Laan van Westenenk 86 in Apeldoorn. “De consument hecht tegenwoordig veel belang aan service en deskundig personeel. Bij Bike Totaal stellen we daarom ook hoge eisen aan het service- en kwaliteitsniveau van de aangesloten winkels”, vertelt Gerwin Bomhof.

Al meer dan vijftien jaar is Bike Totaal Apeldoorn een sterke speler in fietsland. De vier verkopers en ook vier werkplaatsmedewerkers, op alle fronten in de rug gesteund door Bomhof, hebben drukke maanden achter de rug. “We hebben inderdaad de wind mee. Het is altijd een tikje gênant om in coronatijd te moeten zeggen dat de zaken goed zijn gegaan, maar we kregen de afgelopen periode echt hele gezinnen binnen die samen gingen fietsen.”

Echter, en Bomhof maakt daar geen geheim van, heeft Bike Totaal Apeldoorn ook enkele klanten moeten teleurstellen. “Door de enorme vraag naar fietsen in coronatijd hebben grote merken als Batavus, Gazelle en Sparta niet alle modellen tijdig kunnen leveren. Klanten vonden hun gewenste rijwiel op de website, maar vervolgens soms niet in onze winkel. Daarentegen kan ik zeggen dat de Bike Totaal-winkels wel, eerder dan onze concurrenten en vaak zelfs uitsluitend, de nieuwste modellen geleverd kregen.”

Hele familie

Bomhof heeft gemerkt dat de e-bike steeds meer aan terrein wint: “De afgelopen vijf jaar zijn de verkoopcijfers van dit type meer dan verdubbeld. De e-bike is allang niet meer alleen voor senioren; bijvoorbeeld jongeren uit het nabijgelegen Hoenderloo die elke dag voor school heen en weer moeten naar Apeldoorn, komen hier hun e-bike uitzoeken.” Bike Totaal beschikt voorts over het grootste assortiment kinder- en jeugdfietsen in Apeldoorn. “De hele familie slaagt dus gegarandeerd bij ons”, aldus Bomhof. Het kwaliteitsniveau is ook terug te vinden in het brede assortiment. (Elektrische) fietsen van merken als Sparta, Koga, Gazelle, Cortina en Batavus zorgen voor een ruime keus. “Ook voor fietsaccessoires en -onderdelen is iedere fietsliefhebber van harte welkom, plus we hebben een eigen werkplaats voor onderhoud en reparaties.”

Daarnaast is het bedrijfsfietsenplan via de Werkkostenregeling weer terug van weggeweest, stelt Bomhof tevreden vast. Graag vestigt hij ook de aandacht op de zogenoemde fietslease. “Via Friesland Lease of leasegemak.nl kunt u ook bij ons terecht komen. Want zeg nu zelf: Het is toch soms fijner om voor uw e-bike 55 euro per maand te betalen dan 2.500 euro in één keer?”

Bakfietsen

Bike Totaal is onderdeel van Dynamo Retail Group, de meest toonaangevende fietsketen in de tweewielerbranche. En op alle e-bikes geldt een Bovag-garantie. Bomhof laat tenslotte nog een bijzonder exemplaar zien: “Kijk, de Urban Arrow, een elektrische fiets met voorop een ‘bak’ met ruimte voor drie kinderen. Daar hangt overigens wel een prijskaartje van 4.500 euro aan. Het merk Vogue is voor een zelfde soort fiets prijstechnisch wat aantrekkelijker: daarvoor betaal je ongeveer de helft. De e-bike transportfietsen krijg je hier vanaf 1.200 euro, de gebruikte modellen voor pakweg de helft, compleet met accessoires met garantie.”

Bike Totaal Apeldoorn
Laan van Westenenk 86
7336 AZ Apeldoorn
T: 055-5333797
E: info@biketotaalapeldoorn.nl
I: www.biketotaalapeldoorn.nl

Dit artikel verscheen in onze ondernemersspecial.