Ondernemend

Back to basic op een luxe manier

APELDOORN – Houd je van kamperen en wil je dat een keer anders doen dan normaal? Dat kan in het Wikkelhuis van Stayokay Apeldoorn. Het Wikkelhuis is een lodge, gemaakt van gerecycled karton. Dit is dé manier om duurzaam te kamperen.

De Wikkelhuizen zijn sinds afgelopen januari te boeken bij Stayokay Apeldoorn. Het idee van deze lodges kwam vanuit het hoofdkantoor en werd al eerder uitgevoerd bij een andere Stayokay locatie (in Dordrecht). Het grote verschil met Dordrecht is dat er hier wel stromend water is in de Wikkelhuizen en een keukenblok. “Het idee is back to basic, maar dan op een luxere manier”, vertelt Joyce van Ravenzwaaij. “We moeten meegaan met de wensen van de gasten. Er is alleen geen wifi aanwezig en geen televisie.”

Joyce is erg enthousiast over de kartonnen kunstwerken. “De mensen die wij hebben gesproken zijn heel positief erover. Het is echt een aanwinst voor Apeldoorn. Ook de gemeente is heel enthousiast over de Wikkelhuizen en zelfs andere gemeenten komen ze bekijken.” Joyce lacht: “Ik wil er ook wel een keer slapen.”

De lodges bestaan helemaal uit gerecycled karton, dus je kunt zeker spreken van duurzaamheid. “Wij besteden veel aandacht aan ‘goed bezig’. Alles wat met het milieu te maken heeft vinden wij belangrijk.” Naast dat het duurzaam is, zien de Wikkelhuizen er ook gezellig uit en heb je uitzicht op het bos. 

Stayokay
Stayokay Apeldoorn is een van de 22 locaties van de Stayokay hostelketen in Nederland. Er zijn drie soorten hostels: de kust-, city- en groene hostels. Stayokay Apeldoorn is een groene hostel, zo midden in het bos. Ze kennen een heel uiteenlopende groep gasten. “Er komen groepen, maar ook individuen. Bij groepen kun je denken aan sportgroepen, muziekgroepen, families en gezinnen. Ook worden hier feesten en partijen gegeven. Kinderfeestjes zijn erg populair. We zitten namelijk dichtbij de trekpleisters zoals het Klimbos, de Apenheul en Paleis het Loo. Er zijn heel veel mogelijkheden vanuit onze locatie en dat maakt deze plek heel geschikt.”

Kijk voor meer informatie op www.stayokay.com/apeldoorn

Door: Wilma van der Wal (en Mandy Hendriks)