Ondernemend

Authentiek vakwerk beleven bij Van Hell Juweliers

De geschiedenis van Van Hell Juweliers begon in 1933 in Amersfoort. Precies zestig jaar later kwam de vestiging in Apeldoorn erbij, toen Fabery De Jonge werd overgenomen. Twee jaar geleden verhuisde de juwelierszaak naar het huidige adres Hoofdstraat 120B. “Op een prachtige zichtlocatie”, glimlacht eigenaar Ab van Hell, de derde generatie binnen het juweliersgeslacht. “Als familiebedrijf hebben wij een goede service hoog in het vaandel staan.”

Ab van Hell en zijn deskundige team laten graag de horloge-collecties zien van topmerken als Baume & Mercier, Breitling, Christiaan van der Klaauw en MeisterSinger en sieraden van toonaangevende ontwerpers als BRON, Artur Scholl en Schoeffel, alles exclusief voor Apeldoorn en omgeving. Als voormalig horlogemaker hebben de klokjes een warm plekje in het hart van de eigenaar: “Liefst 95 procent van ons horloge-assortiment voor heren in dezen bestaat uit mechanische horloges, het authentieke vakwerk.”

Wie een juwelierszaak binnenstapt, verwacht horloges en sieraden van diverse pluimage, maar geen trendy tassen, schitterende pennencollecties van MontBlanc of designlampen. Van Hell heeft het allemaal en onderscheidt zich naast juwelier steeds meer met lifestyle-producten en gekke gadgets. Ter illustratie hiervan demonstreert Ab een fantastische gadget, het Daqi-concept: een bluetooth speaker in vogelvorm in een -kooitje, met werkelijk een adembenemend geluid. Van Hell: “Mooi hè. Deze hebbedingetjes zijn voor ons bijproducten, maar ze dragen bij aan de beleving in onze winkel. We willen de klanten graag verrassen en verwennen!”

Daarbij hoort, bijvoorbeeld, een goed glas wijn en verrassende hapjes. En af en toe neemt Van Hell goede klanten mee naar landen waar de winkelcollectie wordt geproduceerd. “Zo waren we recent nog in Zwitserland, waar men een kijkje kon nemen achter de schermen bij Breitling. Dit alles past in het totaalplaatje van onze beleving.” Ab spreekt over zichzelf en zijn team dan ook niet van ‘verkopers’, maar van ‘verhalenvertellers’. “Want met een achtergrondverhaal wordt een item in onze collectie nog specialer. Als je bijvoorbeeld bedenkt hoe een diamant als fossiele steen uit de natuur uiteindelijk in een sieraad verwerkt wordt, heel bijzonder.”

De klant blij uit de winkel laten vertrekken, Van Hell ziet het elke keer weer als een uitdaging. “Soms komen ze hier met een vastomlijnd idee hoe hun aankoop er uit moet zien en gaat men uiteindelijk toch met iets heel anders weg. Dan laat ik ze het gevraagde horloge zien, maar leg ik ook uit waarom mijn alternatief hen soms beter past. Het gaat mij er dan natuurlijk niet om ‘mijn gelijk’ te halen, ik laat gewoon graag zien wat er bij ons allemaal mogelijk is.” En dat is veel; zo kunnen aanstaande bruidsparen bij Van Hell terecht voor een fraai assortiment trouwringen, maar die mogen ze desgewenst ook op de computer in de winkel zelf ontwerpen. De mogelijkheden zijn er schier eindeloos.

Tenslotte stipt Ab van Hell nog even de trend binnen de sieradencollectie aan: “Roségoud is echt ‘in’, een warme kleur die het sieraad echt benadrukt. Daarnaast beleven kleurstenen als de saffier een heuse revival. De hang van klanten naar een stukje authenticiteit wordt de laatste jaren weer steeds sterker. Die bieden wij hen volledig en combineren dit met een warme, huiselijke sfeer. Wij heten u graag welkom om dit zelf bij ons te komen ervaren.”  

 

Hoofdstraat 120B
7311 KJ Apeldoorn
T 055-5212275
E apeldoorn@vanhell-juweliers.nl
I vanhell-juweliers.nl