Ondernemend

Astrid de Sonnaville maakt logopedie leuk

Logopediepraktijk Gelderland is een allround logopediepraktijk in Apeldoorn, Ede en Gorssel. Sinds 2020 zijn er vier logopedisten in de praktijk werkzaam. Zij bieden zorg bij communicatie- en slikstoornissen. Logopedie komt voor bij spraak, taal, gehoor, stem en slikken.

Praktijkhoudster Astrid de Sonnaville: “Ik geniet er enorm van als ik zie dat iemand beter kan communiceren door de hulp die ik heb geboden. Dat maakt mijn vak zo leuk. Ik begon aan de opleiding Logopedie, omdat ik passie heb voor het werken met mensen. Vooral kinderen vind ik geweldig. De onvoorspelbaarheid en eerlijkheid is heel leuk. Daarnaast vind ik het fijn om echt iets voor anderen te kunnen betekenen. Elke behandeling en elke cliënt is anders, dat maakt het werk erg afwisselend en interessant.”

Allround logopedist
Astrid helpt mensen met verschillende logopedische klachten. “Ik heb ervaring bij zowel logopediepraktijken als scholen voor speciaal basisonderwijs. De puzzel naar de beste behandelingen en het contact dat ik met de cliënten heb, vind ik het leukst. Ik heb tijdens mijn opleiding de minor ‘Taal en Cultuur Nederlandse Gebarentaal’ gevolgd, daardoor kan ik de basis van gebarentaal toevoegen in mijn behandelingen. Ik ben ook gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie (OMFT), een behandelprogramma voor afwijkende mondgewoonten.” De Apeldoornse praktijk is te vinden aan de rand van de wijken Driehuizen en Orden aan de Orderparkweg 5. “Er woont hier veel jeugd. In mijn praktijk krijg ik kinderen van alle leeftijden, maar de meeste zijn tussen de 4 en 10 jaar. Echter komen er ook kinderen vanaf 2,5 jaar of boven de 10 jaar. Voor kids is het heel belangrijk dat ze de taal horen. Dit kan door lezen en met name interactief lezen want door erover te praten wordt de woordenschat vergroot.” De verwijzing naar logopedie gebeurt vaak via de huisarts maar de signalering is meestal op school. “Onze behandelingen duren een half uur. De klacht en hoe snel het wordt opgepakt heeft effect op het aantal behandelingen. Om het spannend te houden voor kinderen, zet ik spelmaterialen in. Ik vind het belangrijk dat zij het leuk vinden om naar logopedie te gaan. Het verbaast iedereen in de praktijk hier dat kinderen vrolijk komen aangerend omdat ze weer naar logopedie mogen. Mijn streven is verder groeien met mijn praktijk zodat ik nog meer mensen kan helpen. Ik ga binnenkort extra ruimte huren in Ede en daar zoek ik nog een logopediste voor. Ik ben heel ondernemend en heb onlangs ook nog een eigen nagellak ‘Influence’ gelanceerd samen met drie vrienden.”

Logopediepraktijk Gelderland werkt volgens de richtlijnen van de beroepsvereniging ‘Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie’ (NVLF).

Orderparkweg 5
7312 EN Apeldoorn
T: 055-3574345
E: info@logopediepraktijkgelderland.nl
W: www.logopediepraktijkgelderland.nl