Ondernemend

ASN Autoschade Pouw Apeldoorn: Innovatieve aanpak van herstel autoschade

Het familiebedrijf ASN Autoschade Pouw Apeldoorn is opgericht door Jan Pouw. Sinds 1992 heeft zijn zoon Ron Pouw de leiding overgenomen. Als autoschadehersteller is Pouw een begrip voor de regio. Na 35 jaar op de locatie aan de Sleutelbloemstraat 35 in Apeldoorn gewerkt te hebben, werd deze te klein en is er in 2008 gekozen voor nieuwbouw. Het huidige pand aan de Laan van de Kreeft 90 (Bedrijventerrein Apeldoorn Noord), deze maand alweer tien jaar in gebruik, is eenvoudig te vinden, voldoet aan alle kwaliteitseisen en kan daardoor ook scherp concurrerend werken. In april viert het bedrijf alweer het 45-jarig bestaan.

Het team van zeventien man is gespecialiseerd in alle denkbare soorten schades. Naast Apeldoorn is er ook een vestiging van het bedrijf in Zwolle. “Maar hier in Apeldoorn zijn wij er vooral ook voor de grotere en complexere schades. Door toepassing van alternatieve reparatiemethodes zijn wij daarnaast in staat om kleine schades te herstellen voor een aantrekkelijke prijs. Onder Quick Repair verstaan wij: uitdeuken zonder spuiten, kunststofreparatie; spotrepair; bekleding- en dashboardreparatie; ruitreparatie; poetsen en polijsten.

Bij ASN Autoschade Pouw Apeldoorn bent u in goede handen. Ron Pouw en zijn team verzorgen een totaal schadeherstel. “Voordat de schade aan uw auto hersteld wordt, maken wij eerst een schaderapport. Hierin staan alle werkzaamheden die gedaan moeten worden, alle onderdelen die vernieuwd gaan worden en alle gegevens van de auto. Belangrijk is daarom bij expertise altijd het kentekenbewijs deel 1 en 2 en de groene kaart mee te nemen. Het is ook mogelijk dat wij de schade op locatie opnemen.”

De autoschade wordt in het bedrijf van A tot Z afgehandeld. “Wij doen alles in eigen beheer en zijn daarom niet afhankelijk van een externe partij. Wij kunnen de auto uitlezen – resetten. Er zijn verder twee celette richtbanken en een elektronisch meetsysteem. Hiermee kunnen wij uw auto exact richten. Indien nodig vervangen en vullen wij uw airco. Wij beschikken ook over een uitlijnbrug om de auto uit te lijnen. Natuurlijk is onze hoofdtaak het uitdeuken en spuiten van uw auto. In onze werkplaats beschikken wij over de modernste apparatuur en cabines om deze werkzaamheden efficiënt uit te voeren. Tot slot beschikken wij over een eigen wasinstallatie, zodat u uw auto weer schoon mee krijgt.” Verder is het goed om te melden dat de klant desgewenst vervangend vervoer meekrijgt, of eventueel een leenfiets, en dat Pouw beschikt over een haal- en brengservice.

Het bedrijf is in alle opzichten coronaproof gemaakt. Ron Pouw heeft wel gemerkt dat veel mensen in coronatijd thuis werkten en daardoor minder brokken maakten op de weg. “Minder schades daardoor, maar we hebben toch lekker kunnen doorwerken omdat wildschades en vandalisme altijd blijven voorkomen.” Pouw houdt niet van stilstand, hij blijft ontwikkelen en volgt innovaties op de voet: “We hebben hier sinds enkele jaren een hightech mengmachine voor lakken, de Daisy Wheel. Waar we voorheen met de hand lak moesten mengen met letterlijk een druppeltje van dit en drie druppeltjes van dat, gebeurt dat nu automatisch waardoor de kleuren altijd perfect zijn en altijd identiek aan vorige batches.”

ASN Autoschade Pouw Apeldoorn
Laan van de Kreeft 90
7324 BX Apeldoorn
T: 055-3665922
E: pouwapeldoorn@asnmail.nl
I: www.asnautoschade.nl

Dit artikel verscheen in onze ondernemersspecial.