Ondernemend

Annelies alias ‘Mamma Babbel’ al vijftien jaar vertrouwd gezicht voor vele gasten

Die lieflijke benaming ‘Mamma Babbel’ komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Al vijftien jaar is Annelies Sletterink-Algera (42) een vertrouwd gezicht voor gasten en leveranciers. Daarnaast is ze ook aanspreekpunt voor personeel als het gaat om het werkrooster.

Kappersopleiding
“Ik zie die bijnaam stiekem wel als een compliment”, lacht Annelies. “Maar vijftien jaar geleden had ik niet bedacht dat het zo zou lopen.” In 2004 was Annelies namelijk net begonnen aan de kappersopleiding, toen ze daarnaast ook solliciteerde bij De Babbel. “Het sollicitatiegesprek was in het nisje waar nu de trap naar Restaurant Boven zit”, herinnert ze zich. “Maar De Babbel zelf bestond alleen nog maar uit kaal hout.”

Blouses werden polo’s
Daags voor de opening richtte Annelies samen met het eerste Babbelteam de zaak in. Daarna moesten de witte blouses – toen nog de vaste bedrijfskleding – aan. En op de avond van de opening liep ze rond met hapjes en drankjes. Die witte blouses zijn inmiddels – tot ieders vreugde – vervangen voor polo’s. En dat is natuurlijk niet het enige dat er in al die jaren veranderde. “Maar gezelligheid met gasten is gelukkig iets van alle tijden”, weet Annelies. “Sommige komen elke dag langs voor een kopje koffie en een praatje. Zo bouw je echt een band met ze op. En dat maakt dit werk zo leuk.”

Organiseren van feestjes
Maar het allerleukst vindt Annelies het organiseren van speciale feestjes. “Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld het eerste Babbelhuwelijk”, vertelt ze enthousiast. “Ik vind het een uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor het verloop van zo’n dag. En van mijn werkgever krijg ik gelukkig ook het vertrouwen om er met het team voor de gasten een fantastische dag van te maken.”