Ondernemend

Al een kwart eeuw hoogste kwaliteit in wijnen

Het team van Henri Bloem proost op een heuglijk feit: het 25-jarig jubileum van de wijnkoperij aan Asselsestraat 52. Op de foto vanaf links zijn Marco Hoogen Stoevenbelt, Sascha de Wilde, Willy de Wilde en Igor Tiemens maar wat trots op deze mijlpaal. “Het is jammer dat we dit zilveren jubileum vanwege de coronacrisis niet persoonlijk met onze klanten hebben kunnen vieren, maar we staan wel op diverse manieren stil bij deze 25 jaar.”

Zo presenteert het team bijvoorbeeld een top-25 van wijnen, die enerzijds hun eigen voorkeur genieten en anderzijds – het blijft toch een winkel, nietwaar – goed verkopen. “We noemen deze selectie wijnen de 25 Toppers. We hebben ook ongeveer dezelfde smaak, dus daar waren we relatief snel uit”, glimlacht Sascha. Voorts is de winkel in coronatijd een interessante samenwerking aangegaan met Echte Bakker Keurhorst, visspecialist Fish ’N Food en Biologische Slagerij De Groene Weg, allen zelfstandige ondernemers in de Asselsestraat. “Deze straat wordt ook wel de culinaire straat van Apeldoorn genoemd, één van de weinige straten waar je nog die gezelligheid van vroeger hebt. Wij hebben met z’n vieren die beleving vertaald naar overheerlijke barbecuepakketten en daar is de afgelopen maanden gretig gebruik van gemaakt”, aldus Sascha. Ze haast zich overigens te zeggen dat deze samenwerking niet uit nood is geboren, in coronatijd: “We hebben al langer contact in dit kader en het nu op fraaie wijze ook gerealiseerd.”

‘Henri Bloem kwaliteitswijnen sinds 1833’ vermeldt het logo van de winkel aan Asselsestraat 52. De wijnkoperij importeert bijna alle wijnen rechtstreeks van de wijnboeren over de hele wereld. De kwaliteit is altijd van een hoog niveau en alle wijnen zijn kenmerkend voor hun herkomstgebied, waarbij de stijl van de wijnboer duidelijk zichtbaar is: smaakvol, spannend en super om te schenken én ontvangen! “Met ruim duizend wijnen in ons assortiment zijn er ontelbare mogelijkheden om voor iedereen een passend wijngeschenk te maken. Daarover gaan we heel graag met u in gesprek. Spoedlevering is onze grote kracht; ’s morgens gebeld, ’s middags gereed.” Wel is Sascha en Marco opgevallen dat hun website www.duitstaligetopwijnen.nl het afgelopen halfjaar drukker is bezocht dan ooit tevoren. “Maandenlang hebben we de bestelde wijnen gratis verzonden of bezorgd, het was echt ‘booming’. We verwachten ook wel dat deze aanloop op internet blijvend is.”

De website bevat meer dan honderd wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en het Duitstalige deel van Italië, Zuid-Tirol. Bij elke wijn – rood, wit en rosé – vindt u een verhaaltje over de desbetreffende wijnboer en de herkomst van het product. De site is meteen ook de webshop. Wij verzenden de wijnen door heel Nederland, wat we ook al deden via onze website www.henribloem.nl die ook nog steeds bestaat.” Om de wijnen nóg meer te promoten onder de liefhebbers van een goed glas, kan men bij Henri Bloem elke vrijdag en zaterdag even binnenlopen om de uitgeschonken wijn te proeven. “Én onze samenwerking met City Lounge Apeldoorn gaat gewoon door, ook in crisistijd. De zogenoemde Wine Cellar Club heeft de voorbije zomer alweer twee succesvolle edities mogen draaien.”

Henri Bloem
Asselsestraat 52
7311 EN Apeldoorn
T: 055-5221470
E: apeldoorn@henribloem.nl
I: www.henribloem.nl

Dit artikel verscheen in onze ondernemersspecial.