Ondernemend

Al 45 jaar een begrip in exclusieve sieraden

Belita van Zelst is er best een beetje trots op: ’t Harnas Juweliers is al 45 jaar een begrip in Apeldoorn als het gaat om sieraden en horloges. Door de jaren heen is het van een klein winkeltje in antiek, cadeauartikelen en bijoux uitgegroeid tot een volwaardig familiebedrijf met een eigen goudsmidatelier en meer dan vijftig merken in horloges en sieraden. En waar je ook gewoon terecht kunt als je een nieuwe batterij voor je horloge nodig hebt.

Het gedreven en zeer ervaren team van ’t Harnas is onder meer uitermate enthousiast over de grote collectie trouwringen in de juwelierszaak. “De keuze is reuze. Goud is momenteel weer de trend en vooral geelgoud en strak is erg populair. Trouwlustigen willen geen tierelantijntjes meer aan hun ringen, maar gewoon de fraaie, strak vormgegeven exemplaren van vroeger. De jongeren nemen gelukkig nog wel uitgebreid de tijd om hun ringen te passen en wij nemen die tijd mét hen.”

Daarvoor heeft ’t Harnas ook een gezellige koffietafel, waar je ontspannen het assortiment in je kunt opnemen. Of beter gezegd: het exclusieve assortiment. “Wij hebben de horloges en sieraden die de andere juweliers níet hebben. Om die exclusiviteit te waarborgen, bezoeken wij de beurzen in Vicenza in Italië en vooral ook München in Zuid-Duitsland. Zeker op de beurs in Italië treffen we geen andere Nederlandse juweliers, maar vaak vinden we daar juist de sieraden waar we heel blij van worden.”

Zoals bijna alle fysieke winkels voelt ’t Harnas natuurlijk ook al jarenlang de concurrentie van webshops, maar bang voor deze ‘internetdreiging’ is Belita allerminst: “Bijvoorbeeld een horloge koop je toch niet online? Dat moet je voelen en beleven. Ze zijn er immers in diverse groottes en alleen met het horloge daadwerkelijk om je pols kun je goed beoordelen of het iets voor je is. Dat vind je niet op een schermafbeelding.”

Zowel wat de horloges betreft als de sieraden, bemerkt het team van ’t Harnas dat de hang naar vroeger sterk vertegenwoordigd is onder de klanten. “Klassiek in een toch modern jasje, geen toeters en bellen meer. Graag wil ik benadrukken dat we hier in de winkel natuurlijk niet álles kunnen tonen. Maar desgewenst kunnen we wel álles maken: we hebben namelijk twee horlogemakers en een goudsmid in dienst. Deze kan uw oude sieraden, bijvoorbeeld een erfstuk van oma, vermaken tot een nieuw juweeltje.”

Al 45 jaar een vertrouwd gezicht in het Apeldoornse winkelbeeld, wie kan dat tegenwoordig nog zeggen? Belita glimlacht: “En dan ook nog eens in de Korenstraat, of zoals we hier zelf zeggen: de P.C. Hooftstraat van Apeldoorn. Ons team is honkvast en ook de klanten blijven ons onverminderd trouw. We verkopen nu trouwringen aan de kinderen van klanten van het eerste uur, dat is toch ontzettend leuk? En: niet alleen Apeldoorners komen hier hoor; van heinde en verre komen ze hierheen om gaatjes in hun oren te laten prikken. Waarom? Omdat ze met ons door de jaren heen een goede band hebben opgebouwd, omdat ze ons vertrouwen.”

Korenstraat 19-21
7311 LL Apeldoorn
T  055-5761577
E   info@hetharnas.nl
www.hetharnas.nl