Stedendriehoek

Onbezorgd de weg op met Diks scooterverzekering

Met je scooter even van de ene naar de andere kant van de stad? Dat gaat toch zoveel sneller dan het centrum over te moeten steken met de auto die je vervolgens nergens kunt parkeren. En het slechte weer nodigt ook niet bepaald uit om op de fiets te stappen en de tocht te maken. Sinds je een scooter in eigen bezit hebt, heb je je fiets niet meer aangeraakt. En de auto blijft ook steeds vaker op de oprit staan, die neem je alleen nog mee om lange afstanden af te leggen. 

Hoe het ook zij, het hebben van een scooter vraagt om een goede verzekering. Die is niet alleen sterk aan te raden, maar ook verplicht. Lees daarom in deze blog hoe je eenvoudig Diks scooterverzekering afsluit en welke verzekeringen je kunt inzetten voor jouw scooter.

Diks scooterverzekering afsluiten om hoge kosten te voorkomen
Koop je een nieuwe scooter, dan gaat dat gepaard met een verzekering. Zonder verzekering kun je de weg niet op en loop je risico op een hoge boete. Bovendien, veroorzaak je een aanrijding zonder verzekerd te zijn, dan gaan de kosten hoog oplopen. Dat geld besteed je liever aan Diks scooterverzekering die jouw kosten dekt wanneer je scooter beschadigd raakt. Je rijdt toch een stuk relaxter over de weg bij een goede en voordelige brommerverzekering afsluiten.

Voor het afsluiten van een goede scooterverzekering, ben je bij Diks verzekeringen voordelig uit. Je kunt eenvoudig vergelijken welke verzekering bij jouw scooter en rijgedrag past, zodat je zeker weet wat het meest efficiënt is. En niet alleen is een goedkope verzekering belangrijk, je wilt als scooterrijder ook baat hebben bij Diks scooterverzekering. Ontdek hieronder voor welke situaties je je kunt laten verzekeren.

Welke schade wordt vergoed met Diks scooterverzekering?
Ben je op een onschuldige middag op je scooter aan het rijden en word je onaangenaam verrast door een ongeval, die je zelf hebt veroorzaakt? Dan ben je blij als je goed verzekerd bent. Met de WA verzekering, dus Wettelijke Aansprakelijkheid, wordt schade aan derden vergoed. Dus heb jij de auto, scooter of fiets van een ander beschadigd door een aanrijding, dan kun je je beroepen op Diks scooterverzekering.

Denk je dat je niet voldoende hebt aan alleen een WA verzekering, dan kun je die aanvullen met een WA Diefstal en Brand verzekering. Raakt je scooter kwijt of beschadigd door een diefstal of brand, dan worden de kosten gedekt door de aanvullende verzekering. En om helemaal geen risico’s te lopen kun je  een WA Diefstal, Brand en Aanrijding-verzekering afsluiten van Diks scooterverzekering. Iedere schade aan jouw scooter, door jezelf, brand of een ander, wordt door je verzekeraar vergoed.

Diks scooterverzekering afsluiten? Dat doe je bij Diks verzekeringen
Heb je een vergelijking gemaakt tussen de diverse scooterverzekeringen van Diks.nl? Met een kostenplaatje en een overzicht van de voorwaarden voor je neus kun je eenvoudig een keuze maken en een scooterverzekering afsluiten. En kom je er niet uit of blijf je steken bij een aantal vragen, informeer dan online naar de mogelijkheden.