Stedendriehoek

Officiële go voor bouw 130 ‘Havenpark’ woningen

APELDOORN – Vandaag ondertekenden ontwikkelaar Dura Vermeer, de gemeente Apeldoorn en woningstichting Ons Huis een overeenkomst voor de bouw van 130 woningen: 18 appartementen en 112 huizen. Het te ontwikkelen gebied Haven-Centrum gaat straks verder onder de naam Havenpark. Van de 112 huizen zijn er 41 bestemd voor sociale huur.

Koop- en sociale huurwoningen in groene omgeving  
Er is een stedenbouwkundig plan dat een beeld geeft van hoe het buurtje eruit moet komen te zien. Voor de samenhang met de omgeving worden de huizen in een vergelijkbare stijl gebouwd als de omliggende gebouwen langs het kanaal. Bijzonder is dat de Kayersbeek weer terugkomt en een plek krijgt in het buurtje. Het plan gaat uit van drie, in het groen liggende woonblokken met aan het kanaal een appartementengebouw. De afspraken hierover zijn vandaag gemaakt. Verder zitten in het plan nog drie locaties waar circa 80 appartementen kunnen worden gebouwd. De afspraken hierover moeten nog verder worden uitgewerkt.

Wethouder Johan Kruithof: “Wij zijn blij dat er nu gebouwd gaat worden in Haven Centrum. We willen al zo lang dat ook in dit stukje binnenstad een mooi nieuw buurtje ontstaat als onderdeel van de herontwikkeling langs het Apeldoorns kanaal.”

Ook Henk Pluimers van Dura Vermeer is enthousiast: “Havenpark wordt een klein wijkje met een grootse uitstraling. De buurt krijgt een hele eigen sfeer: stads en modern, maar tegelijkertijd gezellig en vriendelijk. Een moderne omgeving met fraaie herenhuizen en kadepanden, op loopafstand van het centrum, volop hippe koffietentjes en bijzondere winkeltjes in de buurt. Havenpark vormt een schakel tussen de binnenstad en het kanaal en biedt dus ook het beste van beide. Aan de ene kant de rust en ruimte van de waterkant met zijn fraaie oevers met riet en grasbermen, aan de andere kant de levendigheid van de stad met al haar voorzieningen en gezelligheid.”

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.woneninhavenpark.nl . Zij kunnen zich daar inschrijven om zo op de hoogte te worden gehouden van de laatste ontwikkelingen.