Stedendriehoek

Oefenen met reizen met het OV  

De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto eropuit te gaan. Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. OV-ambassadeurs kunnen hierover alle uitleg geven, ook wanneer men al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd. “Misschien bent u een ervaren reiziger maar toch heeft u vragen, dan bent u van harte welkom op het OV-inloopspreekuur of ga mee op OV-proefreis”, aldus een OV-ambassadeur.

Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus? Of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OVpay (betalen met uw bankpas)?  Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens één van onze inloopspreekuren.” OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen graag het gemak van het openbaar vervoer te ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven OV-ambassadeurs uitleg en helpen zij reizigers op weg in het openbaar vervoer. Men kan gratis en vrijblijvend binnenlopen.

De eerstvolgende bijeenkomst is vrijdag 23 februari, van 10.00 tot 11.30 uur, in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2.

Proefreis
Tijdens een proefreis oefent men met OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. Op het station krijgt men duidelijk uitgelegd hoe men kan in- en uitchecken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart men hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, bankpas of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt men telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en de opstapplaats.

De proefreis is op woensdag 28 februari vanuit Zutphen. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130. Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur