Stedendriehoek

Nu ook elektrische deelfietsen in Apeldoorn

APELDOORN – Deelvervoerbedrijf GO Sharing heeft tachtig elektrische deelfietsen in Apeldoorn geplaatst. De e-bikes biedt het bedrijf naast elektrische deelscooters aan en zijn bedoeld voor de actieve, kortere rit van A naar B, of als laatste vervoersmiddel naar de eindbestemming van een langere reis.

Via de GO Sharing app zijn de e-bikes terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt vanaf €0,18 per minuut, €0,15 per minuut om de e-bike in parkeerstand te plaatsen en een starttarief van €0,25. De e-bikes van GO Sharing hebben een actieradius tot 60 kilometer. De accu’s worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

Deelvervoer in plaats van een eigen voertuig
De elektrische deelfietsen zijn onderdeel van het multimodale aanbod waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer. Naast elektrische deelfietsen biedt het bedrijf ook elektrische deelscooters en elektrische deelauto’s. Hiermee wil GO Sharing de CO2-uitstoot door verkeer reduceren en de behoefte aan parkeerplaatsen in steden terugdringen.

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. Ook als je naar een andere stad reist wil je hetzelfde gemak als een eigen voertuig. Met GO Sharing pak je binnen drie minuten lopen een deelscooter of e-bike om naar een elektrische deelauto te rijden en met de deelauto reis je naar een andere stad, waar je weer een deelscooter of e-bike pakt naar je eindbestemming. Allemaal via één app en tegen een scherp tarief.”