Stedendriehoek

Nieuws van de centrummanager | Veilig decemberinkopen doen in de binnenstad

Marco Bod

Door Marco Bod, centrummanager (a.i)

We zagen het ook al bij Black Friday. De ‘Friday’ werd in heel veel gevallen verruimd naar een ‘week’. Mooi! Daarmee spreiden we het bezoek aan de binnenstad lekker uit over de tijd. En daar doe je als bezoeker aan de binnenstad vooral jezelf een groot plezier mee. Zeker ook in deze periode van decemberinkopen, die maar al te vaak ook leidt tot decemberstress. En stress hebben we al genoeg dit bijzondere jaar.

Kom daarom lekker op een doordeweekse dag. Dan is het rustiger in de binnenstad en loop je gemakkelijk van winkel naar winkel om je inkopen te doen. Nog een voordeel is dat op die momenten de winkelier het ook rustiger heeft en jou dus nog beter kan helpen met het maken van de beste keuze. Minder lange rijen bij de kassa en alle tijd om jouw cadeau mooi in te pakken.

De ondernemers waarderen je bezoek aan de binnenstad enorm. Daarom ontvang je van maandag tot en met donderdag in veel winkels een extraatje om je te bedanken. Een gratis koffie to go die je kunt afhalen of een mooie Apeldoorn-kaart. Leuk om te versturen, maar zeker ook om thuis aan de muur te hangen.

Vanuit Centrummanagement Apeldoorn steunen we het spreiden van bezoekers in de binnenstad van harte. Samen met de ondernemers, Apeldoorn Marketing en de gemeente Apeldoorn is daarom hard gewerkt aan een opvallende campagne langs de kant van de weg en online.

Tips uit de Apeldoornse binnenstad

Tips voor je bezoek aan de binnenstad

Veilig je decembercadeaus inkopen? Van maandag tot en met donderdag is het rustig tot redelijk druk in het centrum van Apeldoorn. We nodigen je van harte uit om juist op deze doordeweekse dagen de binnenstad te bezoeken. Voor wie op doordeweekse dagen die mogelijkheid niet heeft, kunnen de koopzondagen een uitkomst bieden. In december is het namelijk elke zondag koopzondag in de binnenstad. Kom wel zo veel mogelijk alleen, doe je inkopen gericht en draag een mondkapje in alle publiekstoegankelijke binnenruimtes zoals winkels, kappers, supermarkten e.d. Door verantwoord om te gaan met een bezoek aan het centrum, maak je het voor jezelf makkelijk, veilig en doeltreffend én help je er ook de ondernemers mee!

CODA Museum weer open

Wil je er even (op een veilige manier) tussenuit? In CODA Museum ontdek je een aantal inspirerende tentoonstellingen. Zo aanschouw je bij de tentoonstelling ‘Het huis dat nooit af is’ het werk van kunstenaar Tirzo Martha, vol bijzondere sculpturen die hij maakte in de periode eind 2018-begin 2020. ‘Fervente verzamelaars’ biedt een inkijkje in de verhalen van mensen die een bijzondere fascinatie hebben voor een specifiek object en maakt duidelijk hoe de passie voor verzamelen ontstaat. Let op: reserveer een tijdslot voorafgaand aan je bezoek, kom met een klein gezelschap en draag altijd een mondkapje tijdens je bezoek.

Voor meer informatie en overige tips uit de binnenstad: apeldoorn-binnenstad.nl