Stedendriehoek

Nieuws van de centrummanager | Veilig ‘december-shoppen’ in de binnenstad

Marco Bod

Door Marco Bod, centrummanager (a.i.)

Op het moment van schrijven van deze tekst realiseer ik me opnieuw hoezeer we leven met ‘dag- en weekkoersen’. Het persmoment van 27 oktober staat nog vers in het geheugen, terwijl de persconferentie van 3 november (of eerder?) de wereld weer opnieuw op z’n kop kan zetten. Het is een bevestiging van de onzekere en onvoorspelbare tijden waarin we nu leven. Een tijd die blijft vragen om flexibiliteit en aanpassing op de steeds wisselende omstandigheden.

De Apeldoornse binnenstad heeft die flexibiliteit. Ondernemers in de horeca zijn alweer druk met hun bezorg- en afhaalinitiatieven die de consument handig geordend kan vinden op www.uitinapeldoorn.nl/thuismenu. Ondertussen schakelen winkeliers door naar de periode waarin de aankopen voor de feestdagen worden gedaan. Een periode met Black Friday en de weken voor de Kerst als hoogtepunt. Voor ondernemers in de binnenstad is dit een enorm belangrijke periode.

Ondernemers en Centrummanagement werken daarom samen aan een plan. Een plan waarbij spreiding van bezoeken aan de binnenstad centraal staat. Want zeker op doordeweekse dagen is het niet druk in het ruime centrum. Daarbij komt dat ook de winkeliers stuk voor stuk maatregelen hebben genomen om in de winkels een veilige omgeving te bieden. De boodschap is dan ook: omzeil de mogelijke drukte op de zaterdag en shop naar hartenlust op de andere dagen van de week. In die zin combineert dit goed met de oproep van het Kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat geeft vast ook meer flexibiliteit in de keuze voor het moment om naar de binnenstad te gaan voor je aankopen.

Tips uit de Apeldoornse binnenstad

Ontdek de delicatessenrally Traiteur Délicat

Traiteur Délicat organiseert in samenwerking met RLLY een coronaproof herfstuitje! Tijdens de delicatessenrally worden de lekkernijen van Traiteur Délicat gecombineerd met een autorally van ongeveer 4 uur door Apeldoorn met prachtige uitzichten waarbij je navigatieskills op de proef worden gesteld. Je ontvangt van tevoren een tas vol lekkers van de traiteur en leert en proeft tijdens de autorally alles over deze delicatessen. In de RLLY-app wijst het kompas je de weg. Het startpunt is Traiteur Délicat aan de Asselsestraat 30.

Shop in de binnenstad

Naast de horeca heeft ook de detailhandel het momenteel niet makkelijk. En dat terwijl het centrum van Apeldoorn zo veel mooie en bijzondere speciaalzaken te bieden heeft! Ben je op zoek naar een nieuwe winterjas? Scoor ‘m niet online maar bekijk eerst het aanbod van de heren- of damesmodezaken in de binnenstad. Zin in een wijntje bij het diner? Ga eens langs bij één van de wijnspeciaalzaken in de stad. Je huis herfstproof maken? Er zijn talloze woonwinkels in het centrum. Kom, waar mogelijk, op doordeweekse dagen en mijd drukke momenten. Samen helpen we onze winkeliers de coronacrisis door!

Voor meer informatie en overige tips uit de binnenstad: apeldoorn-binnenstad.nl