Stedendriehoek

Nieuws van de centrummanager | Steun elkaar en shop lokaal!

Door Marco Bod, centrummanager (a.i.)

“Er wordt dit jaar nogal wat gevraagd van ieders flexibiliteit en aanpassingsvermogen. En lang niet altijd is er begrip voor de maatregelen die afgelopen week zijn ingesteld om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Dat geldt in heel het land en zéker ook voor de ondernemers in de binnenstad. Vooropgesteld: volksgezondheid is het grootste goed. Maar het zal je maar gebeuren dat het voortbestaan van de zaak waar je jarenlang je ziel en zaligheid in hebt gestoken, ineens zo onzeker wordt.

Ook dat gaat op voor veel meer ondernemers dan alleen de ondernemers in de binnenstad. Feit is echter wel dat binnensteden extra hard getroffen worden door de coronapandemie. En de avond- en nachthoreca al helemaal.

De persoonlijke verhalen van lokale ondernemers gaan soms door merg en been. Mede daarom is het zo belangrijk om juist in deze tijd lokaal te shoppen en de horeca en cultuurinstellingen te steunen waar mogelijk. Om de term ‘support your locals’ kracht bij te zetten, werkt Centrummanagement Apeldoorn met onder andere Apeldoorn Marketing aan een campagne die een gezicht geeft aan de ondernemers in de binnenstad. Een campagne die de verhalen vertelt van keihard werkende vakmensen, die continu hun bedrijfsvoering aanpassen en soms bijbaantjes nemen om de bedrijfskosten te kunnen blijven betalen. En het zijn opnieuw juist die ondernemers, die vorige week een traantje wegpinkten bij het horen van de nieuwe maatregelen. Ondanks dit vreselijke nieuws hebben deze ondernemers inmiddels de online activiteiten weer nieuw leven ingeblazen, bezorgen ze lunches, diners en borrelplanken aan huis of hebben ze het afhaalloket weer opgetuigd. Misschien is het goed om daar eens over na te denken als je als consument online zoekt naar een nieuwe aankoop, of als je als werkgever op zoek bent naar het best passende kerstpakket. Help onze lokale helden de coronacrisis door en koop lokaal!”

Tips uit de Apeldoornse binnenstad

Talloze afhaal- en bezorgmogelijkheden in de binnenstad

Het sluiten van de horeca is aangekomen als een mokerslag. Maar de Apeldoornse ondernemers zitten niet bij de pakken neer en zetten alles op alles om hun gasten tóch van lekkers te voorzien. Van sushi tot burger en van borrel- tot high tea-pakket. Steun jouw favoriete café of restaurant door een bestelling te plaatsen en deze af te halen of te laten bezorgen. Via onze website vind je een compleet overzicht van alle ondernemers in de binnenstad met afhaal- of bezorgmogelijkheid. Door rechtstreeks bij de ondernemer te bestellen, gaat 100% van het geld in de zak van de ondernemer. En dat is nu belangrijker dan ooit!

Andere manieren om de lokale (horeca)ondernemer te steunen

Heeft jouw favoriete horecagelegenheid geen afhaal- of bezorgmogelijkheid? Dan zijn er ook andere manieren waarop je kunt helpen. Koop bijvoorbeeld een tegoedbon, die je pas gebruikt wanneer de situatie weer enigszins ‘normaal’ is. Of promoot je favoriete eettent op je eigen social media-kanalen. Of neem contact op om te vragen op welke manier je hen kunt steunen. Al het bovenstaande geldt natuurlijk ook voor winkels en cultuurinstellingen, die net zo hard moeten aanpoten om hun zaak draaiende te houden. Shop online, support de initiatieven die nog wél mogelijk zijn, vraag geen refund bij afgelaste voorstellingen en koop tegoedbonnen!

Voor meer informatie en overige tips uit de binnenstad: apeldoorn-binnenstad.nl